Sparťania vyčíňali už pred zápasom, zaútočili na policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Výtržnosti fanúšikov počas zápasu Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha, pre ktoré musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v 42. minúte zápas prerušiť. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci. Bratislava, 23. októbra 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Polícia musela vo štvrtok viackrát zasahovať už pred futbalovým stretnutím Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha (0:3). Vyšetrovateľ začal v niektorých prípadoch aj trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa, prípadne pre prečin poškodzovania cudzej veci, informovala agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Obrazom: Slovan prehral so Spartou 0:3, zápas poznačili výtržnosti

Situáciu v hlavnom meste a v okolí štadióna polícia monitorovala už niekoľko hodín pred futbalovým stretnutím. Dopravné prostriedky s fanúšikmi Sparty Praha policajti na služobných vozidlách sprevádzali z hraničného prechodu Kúty – Břeclav na uzatvorené parkovisko pri štadióne Pasienky v Bratislave.

Fanúšikovia sa pobili aj v reštaurácií

Krátko pred 15.00 h policajtov vyslali na preverenie incidentu do reštaurácie na Mostovej ulici, kde výtržníci napadli fanúšikov Sparty a poškodili zariadenie. Po incidente sa však útočiace osoby dali na útek. Policajti v blízkosti podniku zadržali 24-ročného muža z Bratislavy, ktorého predviedli na policajné oddelenie a po vypočutí ho prepustili. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Video: Gólový zostrih zápasu

Pre podozrenie z útoku na verejného činiteľa policajti predviedli na policajné oddelenie dvoch občanov Českej republiky vo veku 18 a 23 rokov. Tí krátko po 16.30 h pri čerpacej stanici na Trnavskej ulici nereagovali na výzvu policajtov, namiesto toho ich fyzicky napadli. O pár minút neskôr v podniku na Mostovej ulici neznámy páchateľ hodil po policajtovi sklenený pohár. Policajt má zranenú hlavu, liečiť sa bude približne 14 dní. Vyšetrovateľ už začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa.

Organizátor nedokázal zvládnuť situáciu

Ešte pred začiatkom zápasu udelila polícia dvom fanúšikom za neuposluchnutie výzvy blokové pokuty. Traja účastníci podujatia porušili povinnosti a zákazy podľa zákona o organizovaní verejných športových podujatí, za čo boli tiež pokutovaní.

Video: Vyčíňanie fanúšikov na zápase Slovan – Sparta

Bezpečnostnú situáciu v uliciach hlavného mesta policajti naďalej monitorovali aj počas futbalového zápasu, žiadne narušenie verejného poriadku už nezaznamenali. Situácia sa však skomplikovala krátko po 19.30 h priamo na štadióne. Keďže organizátor podujatia nedokázal zvládnuť vlastnými silami a prostriedkami situáciu, požiadal o pomoc políciu. Po príchode policajtov na štadión už neprišlo k narušeniu verejného poriadku ani k páchaniu iného protiprávneho konania.

Po ukončení futbalového zápasu policajti sprevádzali autobusy fanúšikov hostí až na hraničný priechod. Vážne narušenie verejného poriadku polícia v okolí štadióna ani po trasách presunu fanúšikov už nezaznamenala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan BratislavaSparta Praha