Komentátori sa na Slovane báli o život, Česi schovávali deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Výtržnosti fanúšikov počas zápasu Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha, pre ktoré musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v 42. minúte zápas prerušiť. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci. Bratislava, 23. októbra 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Víťazstvo s príchuťou blenu, ale aj Sparťanské peklo na Slovane. České médiá príliš neoslavujú suverénne víťazstvo Sparty v postfederálnom futbalovom derby v Bratislave (3:0), ktoré český tím udržalo v boji o postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy.

V Bratislave sa pre vyčíňanie fanúšikov takmer nedohralo. Malo ísť o veľký federálny zápas. Namiesto toho sa súboj zvrhol na nechutnú prehliadku násilia,“ napísal Blesk. Kritikou nešetril ani denník Sport, ktorý si podal nielen českých násilníkov v hľadisku, ale aj slovenských organizátorov.

Obrazom: Slovan prehral so Spartou 0:3, derby poznačili násilnosti

Futbalový nesviatok v Bratislave

Mizerný štadión, mizerný trávnik, mizerná organizácia. Také boli vklady slovenskej strany do očakávaného zápasu Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha. Českí hostia zasa importovali na Pasienky skupinu šialených bláznov, ako vystrihnutých z mizerného komiksu,“ napísal špecializovaný športový denník o futbalovom „nesviatku“ v Bratislave.

MF Dnes vo svojej internetovej verzii si tiež všimla zlyhanie organizátorov počas stupňujúceho sa násilia v hľadisku. „Usporiadatelia zlyhali, vystrašené deti chránili komentátori. Usporiadateľská služba zasiahla neskoro, čo je tiež dôkaz toho, že štadión na Pasienkoch je nevyhovujúci,“ tvrdí MF Dnes.

Video: Sparťania zmenili Pasienky na bojisko

https://www.youtube.com/watch?v=j_JIa0hu55M

Medzi oboma tábormi boli normálni ľudia s deťmi

Reportéri českého Radiožurnálu Jan Kaliba a Mirko Vasič vo svojej zastaranej kabíne dokonca zachraňovali vystrašené deti, keď do nej vnikol fanúšik Slovana. „Miesto, kde sme pracovali, vyzeralo ako stánok so zeleninou. V bunke chýbalo v oknách sklo, tak sme to besnenie mali priamo pred nosom,“ citovali Sport aj Právo reportéra M. Vasiča.

Najskôr sa okolo nás prehnali slovanisti, ktorí bežali k sparťanom. Tí ich zasa potom vytláčali naspäť. Lenže v priestore medzi oboma tábormi boli normálni ľudia s deťmi. Jedno z nich nám zdesení rodičia podali. Mali sme vo vnútri pult, kam sa dalo schovať, aby človeka nebolo vidieť,“ dodal reportér Jan Kaliba. Novinár z českého Radiožurnálu sa pozastavil aj nad ďalším problémom. Jeden z fanúšikov Slovana im totiž vytrhol káble na komentátorskom stanovisku.

Fanúšik Slovana vytrhol káble

Bol to fanúšik Slovana. Nazrel dovnútra a so slovami ´čo vy tu robíte?´ začal vyťahovať káble. Prenos však neprerušil, lebo sa mu podarilo vytiahnuť len moje slúchadlá,“ dodal s trpkým úsmevom Kaliba.

Aj slovenskí komentátori prežívali krušné chvíle, keďže sa báli, že chuligáni nachádzajúci sa v ich bezprostrednej blízkosti, otočia svoje násilie aj proti nim. „Krvavé tváre, tyče, ani si neviete predstaviť, čo sme prežívali. Nemali sme ani kam utiecť, tak sme sa len schovávali,“ povedal komentátor RTVS Ľuboš Hlavena. Keď sa násilníci zmocnili kovových tyčí a začali sa nimi mastiť, televízni komentátori svoje miesta radšej opustili. „V istej chvíli nám išlo o život,“ cituje sport.cz spolukomentátora RTVS Szilárda Németha.

Hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v čase začiatku incidentu prerušil zápas na 40 minút, potom sa dohralo. Úradujúci český šampión triumfoval nielen agresivitou svojich priaznivcov, ale aj výsledkovo. Sparta má v tabuľke I-skupiny EL 6 bodov, Slovan zostal posledný s nulou na konte bodov aj gólov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan BratislavaSparta Praha