Obrazom: V Trenčíne mizne futbalový štadión, začali ho búrať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Trenčíne búrajú tribúny futbalového štadióna
Fortunaligový futbalový klub AS Trenčín začal v súčinnosti s mestom búracie práce na futbalovom štadióne. Proces búrania by mal byť ukončený v priebehu šiestich týždňov. Trenčín, 5. november 2014. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 7. novembra (WEBNOVINY) – Mesto Trenčín začalo v stredu s búracími prácami na mestskom futbalovom štadióne. Do 45 dní zmizne schátraný betónový ovál a kapacita štadióna sa obmedzí na 3000 divákov na hlavnej tribúne.

Búracie práce za 83-tisíc eur hradí mesto Trenčín, výstavbu nového štadióna má s pomocou dotácie od vlády platiť futbalový klub AS Trenčín. Jeho predstavitelia však avizovali, že nový štadión za podmienok, ktoré mu určili poslanci mestského zastupiteľstva, nepostaví.

Obrazom: V Trenčíne búrajú tribúny futbalového štadióna

Smer povolil až po protestoch fanúšikov

AS Trenčín chce v prvej fáze výstavby nového štadióna po zbúraní starých tribún preinvestovať 6,3 milióna eur, z čoho 2,4 milióna je dotácia na modernizáciu štadiónov od vlády, zvyšok tvoria súkromné zdroje.

Klub navrhoval odkúpiť pozemky pod novým štadiónom za 300-tisíc eur a dokončiť jeho výstavbu s konečnou kapacitou 10 500 miest. Poslanci mestského zastupiteľstva najmä z poslaneckého klubu Smer-SD však najskôr neschválili projekt výstavby nového štadióna. Po protestoch fanúšikov ho schválili, avšak s pozmeňovacím návrhom, ktorý pre investora znamená zvýšenie nákladov o 250-tisíc eur pri odkúpení pozemkov pod štadiónom od mesta po jeho dostavbe.

V Trenčíne búrajú tribúny futbalového štadióna
Foto: SITA/Tomáš Somr

Mestské zastupiteľstvo má jasný postoj

„Je to pre nás väčší problém, ako sme si boli ochotní pripustiť. Informoval som majiteľa klubu o postoji mesta a zmenách v zmluve. Stále nás iba čaká osobné stretnutie, ktoré by sa malo uskutočniť v druhej polovici novembra. Podľa predbežných informácií viem povedať, že zvýšenie sumy za predaj pozemkov neprijmeme. Pravdou je, že sa dostávame pod tlak. Je to aj z toho dôvodu, že viaceré mestá sú v tomto procese oveľa ďalej a ďalšie nás predbiehajú,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček s tým, že definitívne stanovisko väčšinový majiteľ klubu Tschen La Ling poskytne koncom novembra.

„K téme rekonštrukcie futbalového štadióna zaujalo jasný postoj mestské zastupiteľstvo, za zmluvu s investorom hlasovalo 22 z 24 poslancov. Poslanci Smeru-SD sa k tejto téme vyjadrili na oficiálnom brífingu, a tým ju považujeme za ukončenú,” uviedol šéf poslaneckého klubu Smeru-SD Pavol Kubečka. Na brífingu sa poslanci za Smer-SD vyjadrili, že nastavili podmienky tak, aby Trenčín od klubu získal o 250-tisíc eur viac, než navrhoval AS Trenčín.

V Trenčíne búrajú tribúny futbalového štadióna
Foto: SITA/Tomáš Somr

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS Trenčín