Slováci sa pripravujú na Macedónsko, v Skopje chcú bodovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci vyhrali aj v Bielorusku, hrdinom Marek Hamšík

SENEC 12. novembra (WEBNOVINY) – Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel je stále prechladnutý a v opatere lekárov.

Po utorkovom podvečernom neabsolvoval 29-ročný stopér anglického klubu FC Liverpool ani stredajší predpoludňajší tréning v Senci pred blížiacim sa kvalifikačným duelom v Skopje proti domácemu Macedónsku (hrá sa v sobotu 15. 11. o 20.45 h) a medzištátnym prípravným súbojom s Fínskom (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline).

Reprezentácia trénuje v oslabení

„Z nominovaných 23 hráčov sa na hlavnej hracej ploche Národného tréningového centra SFZ nepredstavili dovedna traja futbalisti,“ informoval v stredu napoludnie agentúru SITA zástupca mediálneho oddelenia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Peter Zeman a ďalej konkretizoval: „Okrem Škrtela netrénoval dnes ani Ján Novota, ktorý je rovnako ako Martin prechladnutý. Ďalší brankár Ján Mucha má podľa vyjadrenia lekárov drobný problém s nohou a tiež neabsolvoval stredajšiu tréningovú jednotku.“

Potešiteľné je, že sa vyplnili slová krídelníka Róberta Maka z utorkového popoludňajšieho zrazu pri Slnečných jazerách, že po svalovom zranení sa chce na utorňajšom prvom tréningu šetriť, regenerovať a od stredy sa zapojiť do tréningového procesu s mužstvom.

„Robo už normálne trénoval so spoluhráčmi,“ skonštatoval Peter Zeman na margo hráča gréckeho klubu PAOK Solún.

Dobrá defenzíva je základ

Slovensko je po víťazstvách na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1) a v Bielorusku (3:1) na čele poradia s plným počtom 9 bodov. Macedónci figurujú na štvrtom mieste s trojbodovým ziskom.

Opora slovenskej futbalovej reprezentácie i talianskeho klubu SSC Neapol Marek Hamšík odmieta tvrdenia, že hráči SR budú v Skopje favoritmi sobotňajšieho duelu v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

„To, že sme favoriti, môžu hovoriť v Macedónsku, my si to myslieť nebudeme. Určite sa tak necítime,“ poznamenal na utorňajšom zraze reprezentácie v Senci Hamšík a pokračoval: „My si budeme hrať to, čo sme praktizovali v doterajších troch kvalifikačných vystúpeniach. Základom je dobrá defenzíva, smerom ´hore´ potom istotne niečo vymyslíme.“

Hamšík chce v Macedónsku získať body

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar (nar. 27. júla 1987) chce ísť od zápasu k zápasu, priaznivú bilanciu A-tímu v ostatnom období by si rád udržal čo najdlhšie.

„V prvom rade sa pozeráme na prvý duel proti Macedónsku, ten je predsa len o niečo dôležitejší. Až potom príde na rad prípravný súboj proti Fínsku (hrá sa v utorok 18. novembra v Žiline, pozn.). Naším cieľom v Skopje je určite neprehrať a získať nejaké body,“ doplnil Marek Hamšík, ktorý v najcennejšom drese odohral dosiaľ 73 stretnutí a strelil v nich 13 gólov.

Banskobystrický rodák mal minulý týždeň zdravotné problémy: vynechal štvrtkový duel Európskej ligy proti Young Boys Bern (3:0), v nedeľňajšom tiež víťaznom stretnutí Serie A proti domácej Fiorentine (1:0) však už nastúpil v základnej zostave a odohral 75 minút.

„Mal som opäť horúčky i zapálené hrdlo, rovnako ako pred kvalifikačnými súbojmi so Španielskom a Bieloruskom. Bral som rovnaké antibiotiká. Zdravotne som však už v poriadku a pripravený nastúpiť proti Macedónsku,“ uviedol Hamšík a dodal: „Posledné dva týždne v Neapole boli skvelé, takmer samé víťazstvá. Sme radi, kde sme. V tabuľke nám patrí tretia priečka a chceme ísť aj vyššie.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján MuchaJán NovotaMarek HamšíkMartin Škrtel
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia