Rusi nemajú peniaze na Capella, výplatu nevidel päť mesiacov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fabio Capello
Fabio Capello Foto: SITA/AP

MOSKVA 12. novembra (WEBNOVINY) – Podľa člena výkonného výboru Ruského futbalového zväzu (RFS) Sergeja Stepašina nemá spomenutá inštitúcia dostatok peňazí na vyplatenie trénera tamojšej reprezentácie Fabia Capella. Taliansky kouč „zbornej“ nedostal výplatu za posledných päť mesiacov a zvažuje rezignáciu. „Otvorene priznám fakt, že RFS jednoducho nemá financie na Capellov plat. Samozrejme, nie sme hrdí na to, že si nemôžeme dovoliť vyplatiť hlavnému kormidelníkovi to, čo mu dlhujeme,“ vyhlásil pre informačnú agentúru Interfax Stepašin.

Bývalý tréner anglickej reprezentácie, ktorý viedol aj Real Madrid, Juventus Turín, AC Miláno a AS Rím, Capello sa stal šéfom realizačného tímu Ruska v roku 2012 a priviedol „zbornú“ k účasti na majstrovstvách sveta po dvanástich rokoch. Na letnom šampionáte v Brazílii však Rusi získali len dva body a nepostúpili zo základnej skupiny.

Šesťdesiatosemročný Talian v januári predĺžil zmluvu s RFS do roku 2018. Podľa ruských médií by mal zarábať 9 miliónov eur ročne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Fabio Capello