Video: Messi zaokrúhlil svoje reprezantačné gólové konto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

LONDÝN 13. novembra (WEBNOVINY) – Lionel Messi strelil svoj štyridsiaty piaty reprezentačný gól a Argentína zdolala Chorvátsko v stredajšom prípravnom futbalovom stretnutí v Londýne 2:1.

Argentína si víťazstvo zaslúžila

Rozhodujúcemu gólu Messiho z bieleho bodu v 57. minúte predchádzal faul brankára Lovreho Kaliniča na Sergia Agüera. Messi v 80. minúte mohol zvýšiť aj na 3:1, ale po peknej akcii trafil iba do žrde chorvátskej bránky.

Chorváti viedli od 11. minúty zásluhou prvého reprezentačného zásahu Anasa Sharbiniho, o vyrovnanie sa postaral v 48. minúte Sergio Agüero, ktorý nechtiac ramenom usmernil do siete strelu obrancu Cristiana Ansaldiho.

„Argentína nastúpila s viacerými svetovými hráčmi a utvorila si množstvo šancí. Ich víťazstvo je zaslúžené,“ cituje Reuters trénera chorvátskeho tímu Nika Kovača. „V druhom polčase sme sa herne zlepšili, pôsobili sme kompaktnejším dojmom,“ vyhlásil tréner Argentíny Gerardo Martino.

Angličania sa tešili na argentínske hviezdy

V stredu večer to vyzeralo tak, že anglickí fanúšikovia si prišli pozrieť naživo argentínske hviezdy. Okrem hráčov FC Barcelona Messiho a Javiera Mascherana v základnej zostave Juhoameričanov nastúpilo v Upton Parku až päť hráčov, ktorí si momentálne obliekajú dresy klubov z Premier League.

Video: Najlepšie momenty zo zápasu Argentína vs Chorvátsko

https://www.youtube.com/watch?v=vaWAVpg4aiU

Boli nimi Pablo Zabaleta, Sergio Agüero (obaja Manchester City), Angel Di Maria (Manchester United), Santiago Vergini (Sunderland), Federico Fazio (Tottenham Hotspur), Érik Lamela (Tottenham) nastúpil ako striedajúci hráč a diváci boli zvedaví aj na Carlosa Téveza, ktorý v sezóne 2006/2007 hrával práve v Upton Parku za West Ham United (to isté platí aj o Javierovi Mascheranovi). Tévez prišiel na trávnik v 61. minúte namiesto Agüera, v argentínskej reprezentácii sa tento tridsiatnik predstavil prvý raz od roku 2011.

„Víťazstvo nás teší, ale stále je čo zlepšovať. Nepochybne v našej hre bolo však dosť dobrých momentov a jedným z nich bolo zapojenie sa Téveza,“ skonštatoval tréner Martino.

Práve Tévez a Messi si dobre pamätajú na prípravný zápas s Chorvátmi spred ôsmich rokov, keď pri prehre 2:3 v Bazileji strieľali práve títo dvaja, vtedy ešte mladí hráči, argentínske góly.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angel Di MaríaGerardo MartinoLionel MessiSergio Agüero