Škrtel stále nie je fit, jeho štart v Skopje je ohrozený

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 14. novembra (WEBNOVINY) – Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel krátko pred piatkovým dopoludňajším odletom do Macedónska nevyzeral zdravotne najlepšie. Stopér FC Liverpool kašľal a bol zachrípnutý, jeho štart v sobotňajšom stretnutí v Skopje v rámci C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska je teda stále ohrozený.

„Ešte stále zostáva do zápasu jeden deň. Verím, že môj stav sa ešte zlepší. Nie je to nič príjemné. Mal som, vlastne ešte stále mám zapálené nosné dutiny. Som na antibiotikách, prakticky som tento týždeň netrénoval. Štyri dni som iba ležal a po štvrtkovom tréningu som sa cítil dosť unavený. Dúfam, že do soboty sa môj stav zlepší natoľko, že to bude v pohode a budem môcť nastúpiť. Pred stretnutím sa dohodneme s lekármi, či môžem hrať. Zatiaľ si nepripúšťam, že by som nenastúpil. Stále zostáva nejaký čas a urobím všetko pre to, aby som nastúpil,“ povedal na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika zástupcom médií 29-ročný urastený obranca.

Napriek tomu, že Slovensko má po troch odohraných stretnutiach v tabuľke kvalifikačnej C-skupiny plný počet 9 bodov, Škrtel odmieta pozíciu favorita. „Do tejto role nás pasuje to, že sme prví v tabuľke. Táto pozícia nám nikdy nesedela. Mali by sme ísť od zápasu k zápasu a nepozerať sa na tabuľku našej skupiny. Urobíme všetko pre dobrý výsledok v Macedónsku a pevne verím, že ho aj dosiahneme. Kvalifikáciu sme začali dobre, ale ešte je do jej konca veľmi ďaleko. Samozrejme, čaká nás ťažký zápas, sledovali sme súpera na videu. Na druhej strane, my máme sebavedomie, veríme si a máme svoje kvality, ktoré chceme potvrdiť na ihrisku. Macedónci síce naposledy prehrali na Ukrajine, ale utvorili si tam veľa šancí na skórovanie. Poznáme ich silné stránky aj slabiny,“ doplnil rodák z Handlovej.

Sobotňajší duel v Skopje na štadióne Arena Filipa II. Macedónskeho sa začne o 20.45 h.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Škrtel