Fíni sa priotrávili jedlom, v utorok hrajú proti Slovákom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tim Sparv
Fínsky futbalista Tim Sparv v súboji s Maďarom Akosom Elekom počas kvalifikačného zápasu o postup na ME 2016 do Francúzska. Foto: SITA/AP

ŽILINA 17. novembra (WEBNOVINY) – Až šesť fínskych futbalistov pred utorkovým prípravným zápasom proti Slovensku v Žiline (17.00 h) malo v nedeľu úľavy v tréningu.

Piatich futbalistov reprezentačného výberu Suomi postihli žalúdočné problémy spojené so zvracaním po návrate z kvalifikačného súboja z Budapešti, kde v piatok podľahli Maďarsku 0:1. Ide o päticu: Kari Arkivuo, Sebastian Sorsa, Veli Lampi, Sakari Mattila, Teemu Tainio, ktorí v nedeľu pod dohľadom fyzioterapeuta Jariho-Pekku Keurulainena iba ľahko vyklusávali.

Obranca ruského Tereku Groznyj Juhani Ojala má zranené koleno a podľa posledných informácií nebude v utorok k dispozícii. Podľa serveru YLE sa Fíni priotrávali z jedla, ale situácia sa pomaly zlepšuje. „Všetci by už mali normálne trénovať, ale chýba im sila, lebo stratili na hmotnosti,“ informoval YLE manažér fínskeho tímu Lennart Wangel pred pondelkovým tréningom.

Obranca Kari Arkivuo zo švédskeho tímu BK Häcken povedal: „Cítim sa už lepšie, ale som dosť zoslabnutý. Ak by sa hralo už v pondelok, určite by som nemohol nastúpiť.“

Fínski futbalisti získali v doterajších štyroch zápasoch F-skupiny kvalifikácie ME 2016 iba 4 body a v tabuľke im patrí 4. miesto. Vzhľadom na slabé výsledky a už len malú šancu postúpiť na záverečný turnaj do Francúzska, sa objavili vo fínskych médiách informácie, že tréner Mixu Paatelainen to má nahnuté a že na poste reprezentačného trénera by ho mohla nahradiť jedna z fínskych futbalových legiend Jari Litmanen, resp. Sami Hyypiä.

Šéf fínskeho futbalu Pertti Alaja to po prehre v Maďarsku vylúčil. „Žiadne krízové stretnutie sa nekonalo. Mixu Paatelainen a hráči majú plnú dôveru,“ cituje YLE Perttiho Alaju.

Nominácia fínskej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas proti Slovensku

– utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline

Brankári: Lukas Hradecky (Bröndby/Dán.), Niki Mäenpää (VVV Venlo/Hol.), Henrik Moisander (FC Lahti)

Obrancovia: Veli Lampi, Sebastian Sorsa (obaja HJK Helsinki), Kari Arkivuo (BK Häcken/Švéd.), Jere Uronen (IF Helsingborg/Švéd.), Joona Toivio (FK Molde/Nór.), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam/Hol.) Jarkko Hurme (Odd Grenland/Nór.)

Stredopoliari: Perparim Hetemaj (Chievo Verona/Tal.), Tim Sparv (FC Midtjylland/Dán.), Markus Halsti (Malmö FF/Švéd.), Teemu Tainio (HJK Helsniki), Sakari Mattila (Aalesund/Dán.), Joni Kauko (FSV Frankfurt/Nem.), Roman Jeremenko (CSKA Moskva/Rus.), Kasper Hämäläinen (Lech Poznaň/Poľ.)

Útočníci: Teemu Pukki (Bröndby/Dán.), Riku Riski (Rosenborg Trondheim/Nór.), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf/Nem.), Eero Markkanen (Real Madrid Castilla/Šp.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lukáš Hradecký