Tréner Galád povedie posledný tím Fortuna ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivan Galád
Ivan Galád sa vracia do Nitry. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

RUŽOMBEROK 17. novembra (WEBNOVINY) – Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád sa dohodol na zmluve do konca tejto sezóny s účastníkom Fortuna ligy MFK Ružomberok. Informovalo o tom pondelkové športové spravodajstvo RTVS Góly – body – sekundy. Päťdesiatjedenročný rodák z Krupiny Galád vymenil na poste šéfa realizačného tímu Liptákov Ladislava Šimča.

Zreľák a Putnocký na Liptove zostanú

Mužstvo MFK je po sedemnástich kolách s dvoma víťazstvami, siedmimi remízami, ôsmimi prehrami, trinástimi bodmi a pasívnym skóre 19:27 na poslednom 12. mieste tabuľky najvyššej súťaže.

„Slovo záchrana chceme spomínať len okrajovo. Dohodli sme sa, že príde päť hráčov, ktorých si vyberiem a so siedmimi sa rozlúčime. Mojou podmienkou bolo, aby Putnocký a Zreľák zostali v kádri. Verím, že sa s pánom majiteľom dohodneme,“ vyhlásil pre G-B-S Galád.

Skúsený tréner Galád tento týždeň pre denník Pravda priznal, že má dve ponuky – jednu futbalovú a druhú nefutbalovú. Naposledy viedol slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, s ktorou sa dvakrát po sebe dostal až do baráže o účasť na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie. Pred dvoma rokmi stroskotali jeho zverenci na Holanďanoch, v októbri tohto roka na rovesníkoch z Talianska.

Ivan Galád v minulosti viedol aj Zvolen, Dubovú, Senec, Trenčín a Nitru. Bez práce bol len niečo vyše dva týždne. Začiatkom novembra sa výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu rozhodol neobnoviť s ním spoluprácu. Galád trénoval slovenskú „dvadsaťjednotku“ takmer štyri roky.

Tretia zmena trénera v tejto sezóne

Najčerstvejšia trénerská zmena je treťou v tejto sezóne Fortuna ligy. Prvým hlavným trénerom, ktorý predčasne skončil vo funkcii bol Čech František Straka, ktorý sa dohodol na ukončení spolupráce s vedením úradujúceho šampióna Slovana Bratislava po 13. kole a prehre „belasých“ na pôde AS Trenčín 0:4.

Od 14. kola prebral mužstvo rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove Jozef Chovanec. Paradoxne, slovanisti ešte neodohrali duel 14. kola Fortuna ligy. Ich domáce stretnutie proti hráčom Spartaka Trnava na Pasienkoch preložili najskôr na neurčito a potom na 7. decembra pre vírusové ochorenie v kádri „andelov“.

Druhá trénerská zmena sa týkala klubu FK Dukla Banská Bystrica, ktorý pre zlé výsledky nahradil Norberta Hrnčára rovnako po 13. kole Štefanom Rusnákom. Ten vedie „vojakov“ od 14. kola.

Prehľad zmien na poste hlavného trénera vo Fortuna lige počas sezóny 2014/2015:

ŠK Slovan Bratislava

František Straka (skončil po 13. kole) – Jozef Chovanec (od 14. kola)

FK Dukla Banská Bystrica

Norbert Hrnčár (skončil po 13. kole) – Štefan Rusnák (od 14. kola)

MFK Ružomberok

Ladislav Šimčo (skončil po 17. kole) – Ivan Galád (od 18. kola)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe František StrakaIvan GaládJozef Chovanec
Firmy a inštitúcie MFK Ružomberok