Najdôležitejšia je výhra, zhodli sa hráči po dueli s Fínskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slováci porazili Fínov, za sedem minút strelili dva góly
Fín Riku Riski v súboji s obrancom Slovenska Tomáš Hubočanom počas medzištátneho prípravného zápasu. Žilina, 18 november 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 18. novembra (WEBNOVINY) – Kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák si pred utorkovým medzištátnym prípravným duelom v Žiline proti Fínsku želal, aby si hráči nepokazili doterajšiu výbornú bilanciu a zavŕšili úspešne tento kalendárny rok.

Jeho zverenci to v zápasovej derniére 2014 nemali proti severanom jednoduché, napokon však splnili trénerovu túžbu a zvíťazili 2:1. Z deviatich tohtoročných stretnutí vyhrali až osem, podľahli len v májovom prípravnom súboji v Rusku (0:1).

„Vstup do zápasu nám vyšiel: z prvých dvoch striel na bránku súpera sme strelili dva góly. To bolo veľmi dôležité. Fíni boli nepríjemní, mali dosť šancí, ale striel na bránku sme mali viac my. A tiež sme mohli pridať ešte nejaký ten gól, mali sme na to príležitosti v prvom i druhom polčase. Vyhrali sme a sme šťastní,“ skonštatoval po žilinskom stretnutí špílmacher SR Marek Hamšík, ktorý skóroval hlavou v 7. min po ideálnom centri od Stanislava Šestáka a zvýšil na 2:0.

Obrazom: Slováci porazili Fínov, strelili dva góly za sedem minút

Pod Dubňom si pripísala debut v slovenskej seniorskej reprezentácii dvojica Patrik Hrošovský – Ondrej Duda. Prvý menovaný stredopoliar Viktorie Plzeň nastúpil v základnej zostave a odohral 59 minút, druhý, ktorý pôsobí v poľskej Legii Varšava, prišiel na žilinský trávnik v 59. min za Hamšíka.

„Cítil som sa na ihrisku dobre. Som rád, že som zažil víťaznú premiéru v národnom tíme. Verím, že ešte dostanem v ´áčku´ šancu, určite sa sem medzi chalanov chcem vrátiť,“ uviedol 22-ročný Hrošovský a doplnil: „V zápase boli aj pasáže, keď sme sa nechali zatlačiť. Dostali sme aj smoliarsky gól do šatne, ale vyhrali sme – a to je dôležité.“

Video: Najkrajšie momenty zápasu

Stredopoliar Viktor Pečovský sa predstavil v domovskom stánku, keďže je hráčom MŠK Žilina. „Víťazstvo na konci úspešného roka je vždy príjemné. Jeseň nám vyšla perfektne, ale uvedomujeme si, že nás čaká ešte tvrdšia robota na jar,“ skonštatoval 31-ročný šikovný defenzívny záložník a pokračoval v hodnotení utorkového súboja proti Fínom: „Prvý polčas bol z našej strany ukážkový, najmä jeho úvod. Mali sme ešte dosť príležitostí na zvýšenie náskoku, ale dostali sme gól do šatne, čo nás trochu pribrzdilo. Po zmene strán sme to tiež mali v podstate pod kontrolou, aj keď Fíni mali šance. V konečnom dôsledku je dôležité vždy víťazstvo.“

Už 72. štart v najcennejšom drese absolvoval stopér Ján Ďurica. „Som rád, že po zisku krásnych dvanástich bodov v kvalifikácii ME 2016 sme zvládli aj tento priateľský duel. Dnes to bolo ťažké, lebo Fíni sa snažili dať vyrovnávajúci gól. Som rád, že sme to ustáli,“ poznamenal 32-ročný skúsený zadák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákOndrej DudaPatrik Hrošovský
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia