Kouč Klopp chce spoznať niečo nové, láka ho Anglicko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Klopp
Foto: SITA/AP

LONDÝN 22. novembra (WEBNOVINY) – Charizmatický tréner futbalistov Borussie Dortmund Jürgen Klopp je otvorený pôsobeniu v najvyššej anglickej súťaži.

O Kloppa je obrovský záujem

Štyridsaťsedemročný kouč zároveň dodal, že angažmán v Premier League sa mu javí ako jediný logický krok, ak príde o prácu pri kormidle „žlto-čiernych“. Od svojho príchodu do funkcie v roku 2008 Klopp priviedol Borussiu k viacerým trofejam, vrátane dvoch ligových primátov či účasti vo finále Ligy majstrov.

Dortmund však v tejto ligovej sezóne zvíťazil len v troch z jedenástich zápasov a s 10 bodmi je v tabuľke I. bundesligy na nelichotivom 15. mieste. Všetky spomenuté fakty prispievajú k tomu, že o Kloppa je obrovský záujem v mnohých popredných kluboch „starého kontinentu“. Najviac sa špekuluje, že by mohol nahradiť Aréna Wengera, šéfa lavičky v londýnskom Arsenale.

Zostať naveky na jednom mieste nemieni

„Keby mi niekto zavolal so serióznou ponuku, rozhodne by som si ho vypočul a porozmýšľal. Anglicko je, s výnimkou Nemecka, jediná krajina, kam by mohli smerovať moje ďalšie kroky, a to najmä preto, že aspoň trochu ovládam angličtinu a k mojej práci predsa potrebujem rozprávať,“ povedal bývalý hráč a neskôr aj tréner Mainzu.

„Keď som prišiel do Dortmundu, vravel som, si, že zostanem dva – tri roky a potom sa posuniem inam. Som tu vyše šesť rokov, moje deti sú dostatočne veľké, aby sa už uživili samé, takže ani v tomto nevidím problém. Láka ma život, chcel by som spoznať niečo nové, nemienim silou-mocou zostať naveky na jednom mieste. Kým však v Dortmunde bude všetko fungovať a budeme dosahovať adekvátne výsledky, nevidím dôvod na zmenu,“ vyhlásil Jürgen Klopp.

Dortmund si zmeria sily s Arsenalom v stredajšom dueli Ligy šampiónov v Londýne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jürgen Klopp