Trnava uspela v Slovnaft Cupe so Žilinou a je vo štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trnava uspela v Žiline a je vo štvrťfinále
Brankár Dobrivoj Rusov z FC Spartak Trnava (v strede) a William de Alves z MŠK Žilina (vpravo) počas 5. kola Slovnaft Cupu v zápase medzi MŠK Žilina - FC Spartak Trnava. Žilina, 25. november 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 25. novembra (WEBNOVINY) – Futbalisti Spartaka Trnava sa stali siedmym štvrťfinalistom slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cupu 2014/2015.

„Andeli“ v utorkovom podvečernom dramatickom dueli osemfinálového 5. kola v Žiline uspeli proti domácemu tímu MŠK v jedenástkovom rozstrele 4:3 a vybojovali si účasť v elitnej osmičke. V riadnom hracom čase sa pod Dubňom skončil zápas nerozhodne 1:1.

Trnava viedla zásluhou Erika Jendrišeka v 26. min, tesne pred odchodom do šatní na polčasovú prestávku vyrovnal v 44. min Jakub Paur. V „lotérii“ premenili futbalisti Spartaka všetky štyri svoje pokusy (Casado, Jendrišek, Bortel, E. Sabo), kým z mužstva lídra najvyššej slovenskej súťaže sa pomýlili z „bieleho bodu“ Jelič a Lupčo, čo rozhodlo. Žiline nepomohli ani presné jedenástkové „trefy“ Škriniara, Letiča a Čmelíka, s pohárovou súťažou sa musela rozlúčiť ešte pred bránami štvrťfinále.

Obrazom: Trnava uspela v Žiline a je vo štvrťfinále

Účasť medzi osmičkou najlepších v Slovnaft Cupe si už dávnejšie zabezpečilo ďalších päť fortunaligistov AS Trenčín, FK Dukla Banská Bystrica, MFK Košice, FC DAC 1904 Dunajská Streda, FK Senica ako aj jeden druholigista FK Slovan Duslo Šaľa. Zostávajúcu štvrťfinálovú miestenku si vybojuje úspešnejší z duelu ŠK Slovan Bratislava – FC Nitra (termín tohto zápasu osemfinálového 5. kola ešte nie je známy, pozn.).

Už teraz sú známe tri štvrťfinálové dvojice, ktoré si v termíne 17./18. marca 2015 tiež jednokolovo zmerajú sily o účasť v semifinále (to sa už bude hrať na odvetu – plánované termíny: 7. a 8. apríla /prvé zápasy/, resp. 21./22. 4. 2015 /odvety/): FK Dukla Banská Bystrica – FK Slovan Duslo Šaľa, MFK Košice – FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava – FK Senica.

Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2015 v dejisku, ktoré schváli výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu.

Výsledok utorkového stretnutia futbalového Slovnaft Cupu 2014/2015 – slovenskej pohárovej súťaže (hralo sa na jeden zápas):

5. kolo (osemfinále):

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 1:1 (1:1), v jedenástkovom rozstrele 3:4 – do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpila Trnava

Góly: 44. Paur – 26. E. Jendrišek, ŽK: 45. Paur, 52. Škriniar – 39. E. Sabo, 44. Bortel, 84. Vlasko, rozhodovali: Pavlík – Bednár, Bóllo, 1188 divákov

Program najbližších duelov slovenskej pohárovej futbalovej súťaže s názvom Slovnaft Cup (hrá sa na jeden zápas):

5. kolo (osemfinále):

ŠK Slovan Bratislava – FC Nitra – termín tohto duelu ešte nie je známy.

Dvojice štvrťfinále Slovnaft Cupu (termín: 17. alebo 18. marca 2015, hrá sa na jeden zápas):

AS Trenčín – FC Nitra/ŠK Slovan Bratislava

FK Dukla Banská Bystrica – FK Slovan Duslo Šaľa

MFK Košice – FC DAC 1904 Dunajská Streda

FC Spartak Trnava – FK Senica

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia