Víťazstvo Arsenalu a Anderlechtu určilo postupujúcich v LM

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Arsenal
Futbalista Arsenalu Jack Wilshere sa teší z gólu počas anglickej Premier League v zápase s Manchestrom City. Londýn, 13. septembra 2014. Foto: SITA/AP

LONDÝN 27. novembra (WEBNOVINY) – V D-skupine futbalovej Ligy majstrov sa v stredu zrodili dve víťazstvá domácich tímov, čo už v predstihu určilo všetkých postupujúcich. Arsenal zdolal Borussiu Dortmund 2:0 a rovnakým výsledkom sa skončil súboj Anderlechtu s Galatasarayom.

Znamená to, že Arsenal bude spolu s Borussiou pokračovať v osemfinále Ligy majstrov, zatiaľ čo belgický majster si zabezpečil účasť v šestnásťfinále Európskej ligy. Galatasaray sa pred záverečným 6. kolom už nemôže odlepiť z dna tabuľky.

Arsenal nebude chýbať vo vyraďovacej fáze LM

Arsenal nebude chýbať vo vyraďovacej fáze Ligy šampiónov pätnásty raz v neprerušenej sérii a všetky tieto vystúpenia s tímom zo severného Londýna absolvoval Arséne Wenger, ktorý šéfuje realizačnému tímu už devätnástu sezónu. „Tento klub si zaslúži veľa uznania. Vo futbale vôbec nie je jednoduché zachovať si taký dlhý čas výsledkovú aj hernú kontinuitu. My však chceme viac,“ povedal Wenger.

Z jeho slov vyplýva, že túži po väčšom úspechu ako len postupe do vyraďovacej fázy. Od roku 2006, keď si Arsenal zahral finále Ligy majstrov proti FC Barcelona (prehra 1:2), sa za osem rokov len raz prebojoval do semifinále. V čom vidí Wenger príčinu? „Asi potrebujeme, aby sa vymenil človek pri žrebovaní osemfinále, lebo zakaždým nám vytiahne mužstvo, ktoré nechceme,“ zasmial sa 65-ročný skúsený tréner. Potom vážnejšie dodal: „Do februára sa musíme zlepšiť ako tím a zobrať si to dobré zo zápasu proti Borussii. Verím, že sa nám vrátia do zostavy aj všetci zranení hráči.“

Wenger sa chce vyhnúť druhému miestu v skupine

Momentálne Wengera zamestnáva myšlienka na to, ako sa vyhnúť druhému miestu v skupine. Dá sa to len za predpokladu, že jeho zverenci zvíťazia 9. decembra v Istanbule a Borussia podľahne doma Anderlechtu. „Pokúsime sa o to, ale na 90% je isté, že Borussia bude víťazom skupiny,“ podotkol triezvo uvažujúci charizmatický Francúz.

Wenger musel pred zápasom s Dortmundom čeliť kritike fanúšikov, že postavil do základu mladého útočníka Yayu Sanoga, ktorý predtým v 18 zápasoch nerozvlnil sieť ani raz. Francúzsky reprezentant do 21 rokov tentoraz skóroval po 76 sekundách od úvodného hvizdu Viktora Kassaia. „Zahral dobre. Je ešte mladý, ale o to impulzívnejší a agresívnejší v súbojoch. Vie si dobre zakryť loptu, som s ním spokojný. Škoda, že sa neskôr zranil.“

Tréner Borussie Jürgen Klopp vyslovil nespokojnosť s tým, ako si počínali jeho zverenci v stredu večer na Emirates Stadium. Už istí postupujúci tím akoby si časť frustrácie z chabých výsledkov v domácej bundeslige (16. miesto po 12. kole) tentoraz preniesol aj do futbalovej Európy.

„Arsenal zvíťazil zaslúžene a existuje 1000 rôznych dôvodov, prečo to tak je a my sme nehrali lepšie. Musíme začať poctivo ´makať´ v príprave na každý zápas, inak sa nebudeme zlepšovať,“ uviedol Klopp pre server UEFA.

D-skupina – stredajší súhrn:

Anderlecht Brusel (Belg.) – Galatasaray Istanbul (Tur.) 2:0 (1:0)

Góly: 44. a 86. Mbemba, ŽK: 33. Defour – 29. Camdal, 42. Bruma, 45.+ Chedjou, 65. Selcuk Inan, 66. Hamit Altintop, ČK: 83. Selcuk Inan (Galatasaray) po 2. ŽK, rozhodoval: Bebek (Chor.)

Zostavy:

Anderlecht: Proto – Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong – Najar, Defour (46. Kawaya), Tielemans, I. Conté – Praet (84. Kljestan) – Mitrovič (89. Cyriac Gohi Bi)

Galatasaray: Muslera – Camdal, Chedjou, Kaya, Telles – Hamit Altintop (90. Furkan Özcal), Selcuk Inan, Felipe Melo, Bruma (75. Umut Bulut) – Sneijder – B. Yilmaz

Arsenal Londýn (Angl.) – Borussia Dortmund (Nem.) 2:0 (1:0)

Góly: 2. Y. Sanogo, 57. Alexis Sánchez, ŽK: 15. M. Arteta – 14. Subotič, 37. Piszczek, rozhodoval: Kassai (Maď.)

Zostavy:

Arsenal: D. Martínez – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – M. Arteta (67. M. Flamini) – Oxlade-Chamberlain (90. J. Campbell), Ramsey, Santi Cazorla – Y. Sanogo (79. Podolski), Alexis Sánchez

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotič, Ginter, M. Schmelzer – Mchitarjan, S. Bender, Ilkay Gündogan, Grosskreutz (78. Jojič) – Immobile (61. Kagawa) – Aubameyang (61. A. Ramos)

Tabuľka D-skupiny:

1. Dortmund 5 4 0 1 13:3 12 – istý postup do osemfinále LM

2. Arsenal 5 3 1 1 11:7 10 – istý postup do osemfinále LM

—————————————-

3. Anderlecht 5 1 2 2 7:9 5 – isté pokračovanie v Európskej lige

4. Galatasaray 5 0 1 4 3:15 1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexis SánchezArséne WengerJürgen Klopp