Futbalová dvadsaťjednotka je pre výtržnosti bez štartovného

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbal 21
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

MYJAVA 2. decembra (WEBNOVINY) – Členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) schválili na utorkovom zasadnutí v Myjave, aby hráčom slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorí sa zúčastnili na zápasoch 4. septembra proti Škótsku, 10. a 14. októbra proti Taliansku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015, nebolo vyplatené štartovné. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v komuniké zo zasadnutia.

„Výkonný výbor SFZ uložil generálnemu sekretárovi Slovenského futbalového zväzu Jozefovi Klimentovi vypracovať písomný podnet podľa čl. 72 ods. 2 Disciplinárneho poriadku SFZ na začatie konania disciplinárnej komisie SFZ voči členom realizačného tímu U 21 Dávidovi Vailingovi (technický vedúci SR „21“), Petrovi Kišškovi (lekár SR „21“) a Štefanovi Ballovi (masér/kustód SR „21“). Tí sa mali dopustiť vážneho porušenia stanov SFZ, ktorým bolo poškodené dobré meno slovenského futbalu i Slovenského futbalového zväzu,“ uvádza sa v komuniké na webe SFZ.

Futbalisti sa dopustili výtržností

Niekoľko slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov i členov realizačného tímu tohto mužstva sa po spomenutom kvalifikačnom vystúpení proti Škótsku (1:1 v Senci) a októbrových barážových dueloch proti Taliansku (1:1 v Zlatých Moravciach, 1:3 v Reggiu Emilia) údajne dopustilo výtržností pod vplyvom alkoholu. Futbalisti podľa anonymného pisateľa listu, ktorý dostali viaceré médiá a Slovenský futbalový zväz, vystrájali v hoteli v Senci.

Členovia výkonného výboru SFZ na utorkovom zasadnutí v Myjave schválili Poprad za dejisko finále domácej pohárovej súťaže Slovnaft Cup-u v súťažnom ročníku 2014/2015, rozhodujúci duel o celkové prvenstvo sa uskutoční v tamojšom Národnom tréningovom centre 1. mája 2015.

Zatiaľ je známych sedem štvrťfinalistov

Ako je známe, zatiaľ je známych sedem štvrťfinalistov: z najvyššej súťaže sú v elitnej osmičke obhajca prvenstva MFK Košice, ďalej Dukla Banská Bystrica, FC DAC 1904 Dunajská Streda, AS Trenčín, FK Senica a Spartak Trnava ako aj jeden druholigista Slovan Duslo Šaľa. Poslednú miestenku si vybojuje úspešnejší z osemfinálovej dvojice Slovan Bratislava – FC Nitra.

„Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu v utorok v Myjave o. i. schválil návrh smernice ´Infraštruktúra štadiónov 2018´, návrh programu zasadnutí VV SFZ v I. polroku 2015, deň 19. december 2014 za konečný termín na zasielanie návrhov na ocenenie Klubu fair play SOV ako aj návrh na udelenie odznakov SFZ. Členovia VV SFZ vzali na vedomie informáciu o priebehu a realizácii projektu výstavby, rekonštrukcie a modernizácie futbalových štadiónov, informáciu o aktuálnom stave prípravy návrhu nového registračného a prestupového poriadku SFZ, informáciu o návšteve Stáleho výboru Rady Európy na Slovensku v dňoch 7.- 8. novembra 2014 i informáciu zo zasadnutia UEFA TEP (Top Executive Program) konaného v dňoch 20. – 21. novembra 2014 v Kyjeve,“ uvádza sa v komuniké zo zasadnutia VV SFZ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať