Video: Real Madrid valcuje, prvýkrát vyhral MS klubov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

MARRÁKEŠ 20. decembra (WEBNOVINY) – Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi 11. ročníka majstrovstiev sveta klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a premiérovo uspeli na tomto prestížnom podujatí.

Zverenci trénera Carla Ancelottiho v sobotňajšom finálovom stretnutí na štadióne v marockom Marrákeši zdolali argentínsky tím San Lorenzo 2:0 (1:0) a tešili sa z cennej trofeje. O góly Realu sa postarali v 37. minúte obranca Sergio Ramos a krátko po zmene strán pridal v 51. minúte „poistku“ waleský krídelník Gareth Bale.

„Biely balet“ získal štvrtú trofej v tomto roku

Ako úradujúcich šampiónov Ligy majstrov, respektíve Pohára osloboditeľov, nasadili obidve mužstvá priamo do semifinále tejto súťaže. Kým Real Madrid v utorkovom prvom semifinále presvedčivo zdolal mexický Cruz Azul 4:0, San Lorenzo sa v stredu na postup do finále poriadne nadrelo. Juhoameričania vyhrali nad oceánskym prekvapením turnaja v Maroku FC Auckland City 2:1 až po predĺžení. Oba tímy však napokon naplnili predpoklady a dostali sa do rozhodujúceho súboja.

Vo finále potvrdil rolu favorita klub zo španielskej metropoly a zaslúžene triumfoval. Po Lige majstrov, Európskom superpohári a Španielskom pohári si zabezpečil štvrtú trofej v tomto roku a zlepšil svoje doterajšie maximum v počte získaných primátov v jednom kalendárnom roku z 1998 a 2002.

Pri svojej jedinej predchádzajúcej účasti na majstrovstvách sveta klubov obsadili Madridčania štvrté miesto. Sú však trojnásobnými víťazmi Interkontinentálneho pohára, predchodcu súčasného formátu MS klubov. Sobotňajším úspechom vo finále vyrovnali AC Miláno ako najúspešnejší klub v histórii týchto dvoch súťaží. Súčasný tréner Realu Carlo Ancelotti už poznal chuť víťazstva na tomto podujatí, dokázal to v roku 2007 práve s milánskym AC.

V zápase o tretie miesto triumfoval FC Auckland City

Futbalisti Realu Madrid pokračujú v spanilej jazde, dosiahli už 22. víťazstvo v súťažnom zápase v rade. Hráči „bieleho baletu“ doslova valcujú svojich súperov: pri spomenutých triumfoch majú neuveriteľné skóre 80:10. Real zaokrúhlil uplynulý piatok prostredníctvom triumfu 4:1 na pôde UD Almería v 15. kole Primera División. Znova teda zlepšil vlastný národný rekord.

Pred viac ako týždňom týždňom utorňajším domácim úspechom 4:0 proti bulharskému Ludogorcu Razgrad v záverečnom 6. kole B-skupiny Ligy majstrov (LM) sa odpútal v historickom prehľade od Barcelony. Donedávna platné španielske maximum Kataláncov s 18 položkami pochádzalo z obdobia medzi októbrom 2005 a januárom 2006.

Madridčania ho vyrovnali predminulú sobotu v lige na Štadióne Santiaga Bernabéua proti Celte Vigo (3:0) a o tri dni neskôr v LM osameli na čele. Úradujúci kontinentálny šampión Real je stopercentný od prehry 1:2, ktorú inkasoval 13. septembra doma od mestského rivala Atlética.

V sobotňajšom stretnutí o 3. miesto na MS klubov futbalisti novozélandského tímu FC Auckland City zvíťazili nad mexickým klubom Cruz Azul po nerozhodnom výsledku 1:1 v riadnom hracom čase uspeli až v jedenástkovom rozstrele 4:2. V nadstavenom čase prvého polčasu otvoril skóre De Vries a „kiwi“ sa dostali do vedenia, ale v 57. min vyrovnal Joao Rojas. „Lotériu“ zvládli lepšie hráči Aucklandu, za ktorých trafili presne Payne, White, Pritchett a Issa, kým za Cruz Azul skórovali z „bieleho bodu“ iba Ch. Gimenez a F. Rodríguez.

MS klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) – sobotňajšie výsledky:

– oba duely sa hrali v marockom Marrákeši

Finále:

Real Madrid (Šp.) – San Lorenzo (Arg.) 2:0 (1:0)

Góly: 37. Sergio Ramos, 51. G. Bale, ŽK: 22. Sergio Ramos, 30. Carvajal – 12. Ortigoza, 16. Barrientos, 55. Buffarini, 85. Kannemann, rozhodoval: Walter Lopez (Guatem.)

Zostavy:

Real Madrid: Casillas – Carvajal (73. Arbeloa), Pepe, Sergio Ramos (89. Varane), Marcelo (44. Fábio Coentrao) – Isco, Kroos, James Rodríguez – G. Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

San Lorenzo: Torrico – Buffarini, Kannemann, M. Yepes (61. Cetto), Más – Ortigoza, Mercier – G. Verón (57. Romagnoli), Kalinski, Barrientos – Cauteruccio (68. Matos)

Zápas o 3. miesto:
Cruz Azul (Mex.) – FC Auckland City (N. Zél.) 1:1 (0:1), na strely zo značky pok. kopu 2:4

Góly: 57. Joao Rojas – 45.+ De Vries

Prehľad doterajších víťazov:

2000: Corinthians (Braz.)

2005: FC Sao Paulo (Braz.)

2006: Internacional (Braz.)

2007: AC Miláno (Tal.)

2008: Manchester United (Angl.)

2009: FC Barcelona (Šp.)

2010: Inter Miláno (Tal.)

2011: FC Barcelona (Šp.)

2012: Corinthians (Braz.)

2013: Bayern Mníchov (Nem.)

2014: Real Madrid (Šp.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Carlo AncelottiCristiano RonaldoGareth BaleJames RodríguezSergio Ramos