Jozef Adamec mal ľahšiu mozgovú príhodu, už sa cíti lepšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jozef Adamec
Jozef Adamec Foto: SITA/Tomáš Somr

TRNAVA 24. januára (WEBNOVINY) – Jedna z najväčších postáv slovenskej futbalovej histórie Jozef Adamec, ktorého museli hospitalizovať vo Fakultnej nemocnici v Trnave, je z najhoršieho vonku, žartuje s personálom nemocnice a prijal už aj návštevy. Bývalý vychýrený strelec prekonal podľa informácií denníka Plus JEDEN DEŇ ľahšiu mozgovú príhodu. Sedemdesiatdvaročná ikona slovenského a trnavského futbalu dosiaľ nemala vážnejšie zdravotné problémy.

Adamcov stav sa zlepšil

V nemocnici Adamca hospitalizovali zo štvrtka na piatok. „Áno, je to pravda. Jožko mal menšiu mozgovú príhodu. Je však mimo ohrozenia života, tieto dni ukážu, ako na tom je. Ani najbližších k nemu zatiaľ nepustili,“ cituje Plus JEDEN DEŇ člena rodiny Jozefa Adamca, ktorý leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Adamcov zdravotný stav sa už zlepšil. „Keď je človek v nemocnici, tak sa nemôže cítiť dobre,“ povedal podľa nedeľňajšej správy webu Cas.sk Jozef Adamec a potom pokračoval: „Už sa mám lepšie, ako keď ma prijali do nemocnice. A to aj vďaka starostlivým sestričkám, ktoré sa o mňa vzorne starajú. A preto sa zo dňa na deň cítim lepšie a lepšie.“

Na nemocničnom lôžku aj vtipkoval

Na nemocničnom lôžku podľa Cas.sk už aj vtipkoval: „Celý život som musel poslúchať otca, mamu, manželku, trénera a teraz musím poslúchať sestričky a lekárov. Keď sa raz dostanem tam hore, budem počúvať anjelov a toho najvyššieho.“

Jozef Adamec sa narodil 26. februára 1942, je sedemnásobným majstrom Československa (5x Trnava, 2x Dukla Praha). Účastník majstrovstiev sveta 1962 v Čile, odkiaľ má striebro, a 1970 v Mexiku. V lige odohral 328 zápasov a dal 138 gólov. V reprezentácii Československa nastúpil 44-krát a kontá súperových brankárov zaťažil štrnásťkrát. V rokoch 1998 až 2001 viedol reprezentáciu Slovenska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef adamec