Costovi hrozí po faule Škrtela dodatočný trest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Diego Costa
Martin Škrtel (vľavo) z FC Liverpool a Diego Costa z Chelsea počas semifinále Ligového pohára. Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. januára (WEBNOVINY) – Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho sa postavil na obranu svojho zverenca Diega Costu, ktorý si tvrdo vyšliapol v utorňajšom odvetnom zápase semifinále Ligového pohára s FC Liverpool na Emreho Cana i Martina Škrtela. V druhom polčase po odpískanom inom zákroku pred pokutovým územím dohrávali Slovák a Španiel v rohu šestnástky súboj o loptu, Škrtel ju dokázal vypichnúť a následne pocítil na svojej nohe ostrosť súperovej kopačky, ktorý ho nešikovne preskakoval.

Costovi po zákrokoch na Cana i Škrtela hrozí dodatočné disciplinárne konanie, aj keď v samotnom zápase nebol rozhodcom napomínaný. „Snaží sa bojovať o loptu, prenasleduje ju. Súper ide na zem, on tam dá nohu a už je to podľa neprajníkov zlé. Možno už vás všetkých ovplyvňuje televízna kampaň proti Diegovi. Nie je kriminálnik. To, čo označujete za dupanie či dokonca kriminálne činy, bolo podľa mňa absolútne neúmyselné,“ obhajoval pred novinármi svojho zverenca kouč José Mourinho.

Tréner hostí Brendan Rodgers k zákroku na Emreho Cana uviedol: „Diego Costa poľahky mohol preskočiť prekážku, ale on nasmeroval kopačku priamo na protihráčov členok, čo sa mohlo skončiť riadne škaredo.“ Mourinho sa skôr posťažoval na neodpískanú penaltu v 22. min, keď Škrtel zastavil Diega Costu: „Bolo to také jasné, že to ťažko akceptovať.“

Škrtel dostal žltú kartu

Futbalisti londýnskeho klubu FC Chelsea zvíťazili v utorňajšom domácom odvetnom zápase semifinále Ligového pohára nad hráčmi FC Liverpool 1:0 po predĺžení. Postupom do finále Capital One Cupu si udobrili svojich fanúšikov po zahanbujúcej sobotňajšej domácej prehre 2:4 s treťoligovým Bradfordom vo 4. kole Anglického pohára – FA Cupu.

O rozhodnutie v prospech „The Blues“ proti „The Reds“ sa na Stamford Bridge postaral v 94. min Branislav Ivanovič hlavičkou po priamom kope Williana. Stopér hostí Martin Škrtel odohral celé stretnutie, v 116. min dostal žltú kartu. Prvý duel sa na Anfield Road skončil 1:1, v tejto tretej najcennejšej súťaži na Britských ostrovoch neplatí v riadnom hracom čase obvyklejšie pravidlo o vyššej hodnote gólov dosiahnutých u súpera (zohľadňujú sa až pri predĺžení). „Dnes sa prejavil skutočný charakter nášho tímu a sme veľmi, veľmi šťastní,“ vyhlásil 30-ročný srbský obranca Ivanovič.

FC Liverpool si na úspech bude musieť počkať

Zverenci čerstvo 52-ročného portugalského kouča Josého Mourinha (nar. 26. januára 1963 v Setúbale) budú o trofej bojovať s úspešným z konfrontácie Sheffield United – Tottenham Hotspur (prvý duel 0:1), odveta je na programe v stredu o 20.45 h SEČ. Finále bude 1. marca na londýnskom Wembley.

Mourinho v minulosti priviedol Chelsea k dvom primátom v Ligovom pohári (2004/2005, 2006/2007). „Modrí“sa zatiaľ radovali štyri razy z konečného úspechu – ešte aj v sezónach 1964/1965 a 1997/1998.

Hráči FC Liverpool na rozdiel od Chelsea síce ešte neukončili svoje pôsobenie v FA Cupe, ale so sobotňajším bezgólovým nerozhodným výsledkom na domácej pôde proti druholigovému Boltonu Wanderers nemohli vysloviť priveľkú spokojnosť. Mužstvo z Anfield Road získalo Ligový pohár osemkrát (1980/1981, 1981/1982, 1982/1983, 1983/1984, 1994/1995, 2000/2001, 2002/2003 a 2011/2012), na 9. úspech si bude musieť počkať.

Výsledok:

FC Chelsea – FC Liverpool 1:0 po predĺžení

– prvý zápas 1:1, do finále postúpila Chelsea

Gól: 94. Ivanovič

Martin Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas a v 116. min dostal žltú kartu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Brendan RodgersJosé MourinhoMartin Škrtel
Firmy a inštitúcie FC ChelseaFC Liverpool