Sepp Blatter získal podporu, chce byť opäť šéfom FIFA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sepp Blatter
Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Sepp Blatter. Foto: SITA/AP

ZÜRICH 29. januára (WEBNOVINY) – Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vo štvrtok oficiálne potvrdil svoju kandidatúru na post lídra svetového futbalu v ďalšom volebnom období.

Išlo však iba o formálnu záležitosť, o úmysle 78-ročného Blattera pokračovať vo funkcii prezidenta FIFA sa vedelo s veľkým predstihom. Správu priniesli viaceré zahraničné médiá. Švajčiar neprezradil, ktoré členské krajiny ho nominovali. Podmienkou prihlášky je podpora piatich asociácií. Termín podania vyprší vo štvrtok 29. januára o polnoci stredoeurópskeho času.

Už dávnejšie prejavili záujem o post viceprezident FIFA, jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn, bývalý riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jérome Champagne a s kurióznou kampaňou za podpory stávkovej kancelárie vyrukoval aj bývalý francúzsky reprezentant David Ginola. Rady vyzývateľov doterajšieho šéfa FIFA Blattera v stredu nečakane rozšíril bývalý portugalský reprezentant Luís Figo, do volebného boja vstúpil aj prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag.

Voľby budú 29. mája, Blatter sa na nich bude usilovať o svoj piaty mandát a je najväčším favoritom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ali Bin Al-HusejnSepp Blatter