Majster sveta opúšťa Chelsea, vracia sa do Bundesligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
André Schürrle
André Schürrle si už dres Chelsea neoblečie. Foto: SITA/AP

WOLFSBURG 30. januára (WEBNOINY) – Nemecký futbalista André Schürrle prestúpi z londýnskej Chelsea do bundesligového Wolfsburgu. S vedením VfL sa už 24-ročný majster sveta 2014 dohodol na podmienkach zmluvy. Oba kluby ešte rokujú o prestupovej sume, Wolfsburg ponúka 27 miliónov eur, Chelsea pýta ešte o tri milióny viac.

Schürrle by mal po skompletizovaní transferu podpísať zmluvu na šesť miliónov eur za sezónu do leta 2019. O návrate Schürrleho do bundesligy sa špekulovalo v posledných týždňoch viackrát, tréner Chelsea José Mourinho minulý piatok pripustil jeho prestup, ak klub dostane skvelé odstupné.

Londýnsky tím nedávno angažoval z Fiorentiny Juana Cuadrada a Nemec sa stal nadbytočný. V tejto sezóne nastúpil v štrnástich zápasoch, ale len v piatich v základnej zostave. Viac priestoru dostával v Lige majstrov a anglických pohárových súťažiach.

Štyridsaťdvanásobný nemecký reprezentant pochádzajúci z Ludwigshafenu hral bundesligu najskôr za Mainz a potom v období rokov 2011 až 2013 za Bayer Leverkusen. Na MS 2014 pripravil v predĺžení finále proti Argentíne rozhodujúcu gólovú akciu pre Maria Götzeho. Informácie zverejnili denníky Bild a Kicker.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe José Mourinho
Firmy a inštitúcie FC ChelseaVfL Wolfsburg