Video: Juve aj Barcelona vyhrali v LM, Messi nedal penaltu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Manchester City vs. Barcelona
Futbalista Manchester City Vincent Kompany (vpravo) zastavuje hráča Barcelony Luisa Suareza počas ich vzájomného zápasu na štadióne v Manchestri, Anglicko, 24. Feb., 2015. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 24. februára (WEBNOVINY) – Futbalisti FC Barcelona si pred osemfinálovou odvetou Ligy majstrov utvorili dobrú pozíciu, keď v utorkovom prvom dueli zvíťazili na pôde Manchestru City 2:1. Hviezdou na Etihad Stadium nebol tradične Lionel Messi, ale Luis Suárez.

Uruguajský kanonier sa postaral o oba góly „blaugranas“. Suárez sa pri prvom presnom zásahu v 16. min najprv pokúsil o hlavičku, tá mu nevyšla a následný opravný pokus poslal ľavačkou prudko za chrbát Joa Harta. Bývalý hráč FC Liverpool o 15 minút neskôr sa pekne šmýkačkou presadil po centri Jordiho Albu z ľavej strany.

Domácim sa podarilo znížiť v 69. min, keď skóroval Argentínčan Sergio Agüero tiesnený štvoricou súperových hráčov. „Citizens“ museli od 74. min dohrávať bez vylúčeného francúzskeho ľavého beka Gaela Clichyho a napokon sa im nepodarilo vyrovnať. Hosťujúci Messi navyše v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop po faule Pabla Zabaletu.

V tejto konfrontácii ide o reprízu vlaňajšieho osemfinále, vtedy „Barca“ vyhrala v Manchestri 2:0. City ešte nikdy neboli v LM ďalej ako medzi najlepšou šestnástkou. Odveta v Barcelone je na programe 18. marca.

Juventus doma triumfoval

V druhom stretnutí zvíťazili hráči Juventusu Turín na domácom trávniku nad Borussiou Dortmund 2:1 (2:1). Pred odvetou, ktorá sa uskutoční 18. marca na nemeckej pôde, sú šance oboch tímov na účasť medzi oktetom najlepších vyrovnané.

Úradujúci taliansky ligový šampión sa ujal vedenia v 13. min, keď po ľavej strane prenikol Álvaro Morata, jeho strelu stihol brankár Borussie Roman Weidenfeller vyraziť len pred seba a dobiehajúci Argentínčan Carlos Tévez poľahky dokopol loptu do siete – 1:0. Radosť „Juve“ však netrvala dlho, pretože v 18. min zaváhal stopér Giorgio Chiellini, ktorého chybu využil Marco Reus a prekonal Gianluigiho Buffona.

Tímy na seba narazili takmer po 18 rokoch

Do kabín však predsa len odchádzali spokojnejší domáci. Paul Pogba našiel v dobrej pozícii Álvara Moratu a 22-ročný španielsky legionár v 43. min naklonil misky váh na stranu turínskeho mužstva. V druhom polčase si oba tímy vypracovali šance na skórovanie, ale výsledok sa už nezmenil.

Nemecký vicemajster, ktorému sa v I. bundeslige nedarí podľa predstáv, potrápil lídra Serie A a favorita na postup. Gól na Juventus Stadium dáva Dortmundu solídnu šancu do odvety.

Juventus a Borussia na seba v súťažnom stretnutí narazili po takmer 18 rokoch. Naposledy sa tieto dve mužstvá stretli 28. mája 1997 vo finále Ligy majstrov. Na Olympijskom štadióne v Mníchove sa vtedy z triumfu v európskom pohári číslo jeden tešili hráči nemeckého klubu, keď zvíťazili 3:1.

Konečné výsledky utorkových zápasov futbalovej Ligy majstrov 2014/2015:
Manchester City (Angl.) – FC Barcelona (Šp.) 1:2 (0:2)

Góly: 69. Agüero – 16. a 30. L. Suárez, ŽK: 59. Clichy, 90. Fernando – 41. Rakitič, 45. Dani Alves, 88. Adriano Correia, ČK: 74. Clichy (Manchester) po druhej ŽK, rozhodoval: Brych (Nem.)

Zostavy:

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Nasri (62. Fernandinho), Fernando, Milner, David Silva (78. Sagna) – Džeko (68. Bony Wilfried), Agüero

FC Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves (75. Adriano Correia), Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar (80. Pedro Rodríguez)

Juventus Turín (Tal.) – Borussia Dortmund (Nem.) 2:1 (2:1)

Góly: 13. Tévez, 43. Morata – 18. Reus, ŽK: 48. A. Vidal, 79. R. Pereyra (obaja Juventus), rozhodoval: Mateu Lahoz (Šp.)

Zostavy:

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo (37. R. Pereyra), Pogba – A. Vidal (86. Padoin) – Tévez (89. Coman), Morata

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek (32. Ginter), Papastathopulos (46. Kirch), Hummels, Schmelzer – Ilkay Gündogan, Nuri Sahin – Aubameyang, Mchitarjan, Reus – Immobile (76. Blaszczykowski)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Álvaro MorataCarlos TévezDani AlvesDavid SilvaGiorgio ChielliniLionel MessiLuis SuárezNuri SahinPaul PogbaSergio Agüero
Firmy a inštitúcie Borussia DortmundJuventus TurínManchester City