V osemfinále Európskej ligy si zahrá Hamšík proti Hubočanovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hamšík
Foto: SITA/AP

NYON 27. februára (WEBNOVINY) – Slovenskí futbaloví reprezentanti Marek Hamšík a Tomáš Hubočan si proti sebe zahrajú v osemfinále Európskej ligy 2014/2015. Ich mužstvá SSC Neapol a Dinamo Moskva proti sebe „postavil“ piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

„Dinamo Moskva je náročný súper, v skupinovej fáze dominoval, keď vyhral všetky svoje zápasy. Je to klub s bohatou tradíciou a skúseným kádrom. Odvetu hráme v Rusku, kde na nás nečaká jednoduché prostredie. Svoju kvalitu potvrdili proti Anderlechtu Brusel. My sa však chceme dostať čo najďalej,“ povedal podľa oficiálneho konta SSC Neapol na sociálnej mikroblogovacej sieti Twitter španielsky tréner „partenopei“ Rafael Benítez.

„Vyžrebovali nám jedného z najťažších možných protivníkov. Sezónu neodštartovali najlepšie, ale teraz sú vo skvelej forme. Nemienim komentovať neapolské individuality, kým si ich nepreštudujeme, no každý pozná Mareka Hamšíka a Gonzala Higuaína. Známa je aj filozofia Rafaela Beníteza z jeho pôsobenia v Španielsku a Anglicku,“ citoval web uefa.com kouča ruského mužstva Stanislava Čerčesova.

V aktuálnej edícii európskej klubovej súťaže číslo dva pokračujú ešte zástupcovia deviatich krajín: Anglicka, Ukrajiny, Holandska, Ruska, Talianska, Nemecka, Španielska, Belgicka a Turecka. Jediným úradujúcim majstrom domácej ligovej súťaže, ktorý sa dostal do tejto fázy EL 2014/2015, je šampión holandskej Eredivisie Ajax Amsterdam. Ten sa stretne s ukrajinským Dniprom Dnepropetrovsk. Bývalý poľský brankár Jerzy Dudek vylosoval španielske i talianske derby. Villarreal si zmeria sily s obhajcom trofeje Sevillou a Fiorentina s AS Rím.

Do osemfinálového žrebu neboli kluby nasadzované. Neplatilo ani obmedzenie podľa krajín s výnimkou pravidla, že proti sebe nemôžu nastúpiť ukrajinské a ruské tímy. Prvé osemfinálové zápasy sú na programe 12. marca, odvety o týždeň neskôr. Štvrťfinále Európskej ligy sa uskutoční 16. a 23. apríla (žreb 20. marca, pozn.), semifinále 7. a 14. mája (žreb 24. apríla) a finále 27. mája 2015 vo Varšave.

Osemfinálové dvojice Európskej ligy 2014/2015, ktoré vyžrebovali v piatok popoludní v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone:

FC Everton (Angl.) – Dynamo Kyjev (Ukr.)

Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) – Ajax Amsterdam (Hol.)

Zenit Petrohrad (Rus.) – FC Turín (Tal.)

VfL Wolfsburg (Nem.) – Inter Miláno (Tal.)

Villarreal CF (Šp.) – FC Sevilla (Šp.)

SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík) – Dinamo Moskva (Rus., Tomáš Hubočan)

Club Bruggy (Bel.) – Besiktas Istanbul (Tur.)

ACF Fiorentina (Tal.) – AS Rím (Tal.)

Časy osemfinálových stretnutí futbalovej Európskej ligy 2014/2015 (SEČ):
PRVÉ ZÁPASY (12. marca)

18.00 h:

Zenit Petrohrad (Rus.) – FC Turín (Tal.)

19.00 h:

Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) – Ajax Amsterdam (Hol.), VfL Wolfsburg (Nem.) – Inter Miláno (Tal.), Club Bruggy (Bel.) – Besiktas Istanbul (Tur.)

21.05 h:

FC Everton (Angl.) – Dynamo Kyjev (Ukr.), Villarreal CF (Šp.) – FC Sevilla (Šp.), SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík) – Dinamo Moskva (Rus., Tomáš Hubočan), ACF Fiorentina (Tal.) – AS Rím (Tal.)

ODVETY (19. marca)

18.00 h:

Dinamo Moskva (Rus., Tomáš Hubočan) – SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík)

19.00 h:

Dynamo Kyjev (Ukr.) – FC Everton (Angl.), FC Sevilla (Šp.) – Villarreal CF (Šp.), AS Rím (Tal.) – ACF Fiorentina (Tal.)

21.05 h:

Ajax Amsterdam (Hol.) – Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.), FC Turín (Tal.) – Zenit Petrohrad (Rus.), Inter Miláno (Tal.) – VfL Wolfsburg (Nem.), Besiktas Istanbul (Tur.) – Club Bruggy (Bel.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek HamšíkRafael BenítezTomáš Hubočan