Parma našla sponzora na zápas v Janove, hráči zvažujú štrajk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Parma
FC Parma Foto: SITA/AP

PARMA 27. februára (WEBNOVINY) – Futbalisti Parmy požiadali o odloženie nedeľňajšieho zápasu najvyššej talianskej súťaže proti FC Janov, pretože klub nedokáže finančne pokryť základné požiadavky a je na pokraji krachu.

Hráči v tejto sezóne nevideli výplaty

„Necestujeme do Janova. Požiadali sme o odloženie duelu. Ak nám to neschvália, sme pripravení štrajkovať. To znamená, že prehráme kontumačne 0:3,“ povedal v piatok na tréningu kapitán Parmy Alessandro Lucarelli.

Posledný tím Serie A neodohral už stretnutie minulého kola doma proti Udinese pre neschopnosť uhradiť poplatky za usporiadateľskú službu a elektrinu. Hráči v tejto sezóne ešte nevideli výplaty a najnovšie si už musia svojpomocne aj prať dresy.

Do dražby už išli aj lavičky zo šatní

Začiatkom februára Parma tretíkrát zmenila majiteľa, Giampietro Manenti kúpil organizáciu kúpil od rusko-cyperského konzorcia. Klub má pod zmluvou vyše 160 hráčov vrátane Slovákov Pavla Bajzu a Lukáša Haraslína a topí sa v dlhoch.

Najnovšie sa dostali do dražby lavičky zo šatní, cena za kus je 2000 eur. Ešte v piatok sa vedenie Parmy dohodlo so sponzorom na poskytnuí 20-tisíc eur, ktoré by pokryli presun autobusom a hotel v Janove. Na hráčov to však nemalo žiadny efekt.

Hráčska asociácia prejaví solidaritu s kolegami z Parmy tým, že sa všetky plánované zápasy víkendového 25. kola začnú so štvrťhodinovým meškaním.

Podľa pravidiel Serie A, ak klub eliminujú ešte v prvej polovici sezóny, všetky výsledky sa mu anulujú. Ak sa tak stane až po zimnej prestávke, zostávajúce zápasy sa hodnotia ako kontumačná prehra 0:3.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať