Video: Chelsea zdolala Tottenham, získala Ligový pohár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Chelsea
Radosť futbalistov FC Chelsea zo zisku Ligového pohára. Foto: SITA/AP

LONDÝN 1. marca (WEBNOVINY) – Futbalisti FC Chelsea získali v nedeľu prvú tohtosezónnu trofej, keď zvíťazili vo finále Anglického ligového pohára na štadióne Wembley nad Tottenhamom Hotspur 2:0. Na konci prvého polčasu otvoril skóre obranca John Terry, v 56. minúte si dal vlastný gól pravý bek „kohútov“ Kyle Walker.

„Modrí“ získali Ligový pohár piatykrát

Tréner José Mourinho priviedol „The Blues“ k tretiemu primátu v Ligovom pohári, predtým to bolo v sezónach 2004/2005 a 2006/2007.

„Modrí“ sa radujú zo zisku Ligového pohára už piatykrát v histórii – pred Mourinhovou érou ho vybojovali aj v sezónach 1964/1965 a 1997/1998. Tottenham si zahral o prvú trofej od roku 2009. Ligový pohár vyhral v sezónach 1970/1971, 1972/1973, 1998/1999 a 2007/2008.

Kontroverzný Portugalčan Mourinho získal cennú trofej prvýkrát od roku 2012, keď s Realom Madrid vyhral španielsky Superpohár, a zároveň prvú od lanského návratu do FC Chelsea.

Chelsea oplatila „kohútom“ novoročnú prehru

Päťdesiatdvaročný rodák zo Setúbalu podobne ako pred nedávnym duelom osemfinále Ligy majstrov proti parížskemu St. Germain rozohral slovnú hru, keď na margo tábora súpera poznamenal, že v minulosti dostal ponuku trénovať mužstvo rivala. „Nemohol som prijať ich ponuku, pretože mám príliš rád priaznivcov FC Chelsea,“ povedal „The Special One“ pre BBC.

„Dve sezóny bez trofeje boli pre mňa ako 20 rokov. Táto trofej je pre mňa veľmi dôležitá. Opäť sa cítim ako malý 52-ročný chlapec. Žijem pre získavanie trofejí. Pre klub je to len ďalší pohár, ale pre mňa je prvý s novým tímom,“ vyhlásil Mourinho pre portál goal.com.

Chelsea odplatila svojmu súperovi prehru z ostatného zápasu, keď na Nový rok podľahla Tottenhamu v lige na jeho pôde 3:5. Mourinho v nedeľu urobil skvelý strategický ťah zaradením piateho obrancu Kurta Zoumu, ktorý dokonale vystužil defenzívnu formáciu.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále anglického Ligového pohára vo futbale:
FC Chelsea – Tottenham Hotspur 2:0 (1:0)

Góly: 45. Terry, 56. K. Walker (vl. gól)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe John TerryJosé Mourinho
Firmy a inštitúcie FC Chelsea