Dráma v Premier League, Gomis skolaboval priamo na ihrisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bafétimbi Gomis
Foto: SITA/AP

LONDÝN 5. marca (WEBNOVINY) – Pre francúzskeho útočníka waleského tímu Swansea City Bafétimbiho Gomisa sa stredajší duel skončil už po pár minútach. Francúzsky reprezentant skolaboval priamo na trávniku počas súboja na štadióne White Hart Lane a zasiahnuť museli lekári.

Stretnutie na päť minút prerušili, 29-ročného zakončovateľa museli odniesť z trávnika na nosidlách, dýchal s pomocou kyslíkovej masky. Podľa trénera Swansea Garryho Monka bol Gomis pri vedomí a dokonca chcel pokračovať v hre. Vystriedal ho v 12. minúte Nélson Oliveira.

„Je v poriadku. Keď odchádzal nedobrovoľne z ihriska, komunikoval a dožadoval sa hrania,“ uviedol Monk pre anglické médiá. Sám hráč po zápase zverejnil prostredníctvom twitteru toto stanovisko: „Som sklamaný z toho, že som nemohol dnes večer pomôcť svojmu tímu. Teraz už som v poriadku.“

Francúz mal problémy aj v minulosti

U Gomisa nejde o prvý takýto prípad. Dvanásťnásobný reprezentant Francúzska rovnakým spôsobom trikrát všetkých vystrašil ešte počas svojho pôsobenia v Lyone a raz upadol do mdloby aj v tréningovom kempe národného tímu. „Vedeli sme o tomto jeho probléme, keď prišiel v lete do nášho klubu. Prešiel všetkými možnými zdravotnými previerkami, ale nedá sa nič robiť, je to súčasť jeho života. Má to súvislosť s nízkym krvným tlakom,“ doplnil Monk na serveri soccernet.com.

Gomis absolvoval neskôr v nemocnici vyšetrenia, ale len v rámci prevencie. Podľa trénera Monka by mohol byť k dispozícii už na najbližšie stretnutie 16. marca proti FC Liverpool. „Budeme jeho zdravotný stav konzultovať s tímovým lekárom, aby sme si boli stopercentne istí,“ dodal Monk. V minulosti pri podobnej situácii s Gomisom ešte vo francúzskej najvyššej súťaži prezident Lyonu Jean-Michel Aulas zareagoval: „Nemôžeme si nerobiť starosti, zakaždým nás to vydesí.“

Na štadióne „kohútov“ sa podoná desivá scéna už odohrala

Niektorí priaznivci si pri stredajšej desivej scéne určite spomenuli za situáciu z roku 2012. Zhodou okolností taktiež na štadióne Tottenhamu sa vtedy v stretnutí štvrťfinále Anglického pohára – FA Cupu medzi domácimi Spurs a Boltonom Wanderers zastavilo srdce hosťujúcemu stredopoliarovi Fabricovi Muambovi.

Lekári ho oživovali na mieste. Muambovo srdce prestalo pracovať na 48 minút pred jeho hospitalizáciou v nemocnici a neskôr ešte približne na polhodinu. Napokon sa úplne zotavil, ale na odporúčanie lekárov sa rozhodol nepokračovať v kariére profesionálneho futbalistu.

Anglický futbal si neskôr pripomenul prvé výročie od úspešnej záchrany života Muambu zavedením približne 900 nových defibrilátorov na štadiónoch po celej krajine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať