Fortuna ligu čaká šláger, líder tabuľky privíta Trenčín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
žilina, futbal
Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 6. marca (WEBNOVINY) – Po minulotýždňovom dôležitom víťazstve 2:0 na trávniku ŠK Slovan Bratislava môžu futbalisti MŠK Žilina v 21. kole urobiť ďalší významný krok smerom k majstrovskému primátu vo Fortuna lige 2014/2015.

Konkurentom Žiliny sú Trenčania

V nedeľu od 19.00 hodiny privíta líder najvyššej slovenskej súťaže na domácej pôde druhý tím poradia AS Trenčín, ktorý je zároveň jediným reálnym konkurentom Žiliny v boji o ligový titul. Po dvadsiatich odohraných stretnutiach aktuálnej sezóny je rozdiel medzi týmito dvoma mužstvami trojbodový, zatiaľ čo tretia Senica zaostáva za čelom tabuľky o priepastných trinásť bodov.

V spomenutom dueli so Slovanom si honor hviezdy zápasu v žilinskom drese vyslúžil 30-ročný brankár Miloš Volešák, ktorý najmä v prvom polčase predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov pri vyložených príležitostiach „belasých“.

„Bodaj by mi proti Trenčínu bola zima a nemal by som žiadnu prácu. Určite to však bude zaujímavý súboj pre divákov. Verím, že nás prídu povzbudiť,“ vyjadril sa na oficiálnej internetovej stránke žilinského klubu Volešák.

Trenčín sa uspokojí len s tromi bodmi

Na úvod jari si Trenčania na vlastnom ihrisku v sobotu poradili s Banskou Bystricou rovnako 2:0. Skóre otvoril už v 9. minúte Jakub Holúbek, triumf AS potvrdil ešte v prvom polčase Ibrahim Rabiu.

„Do zápasu proti Žiline pôjdeme s najvyšším možným nasadením a znovu za víťazstvom. Nič iné ako tri body neberieme,“ vyhlásil na webe AS Trenčín 24-ročný Holúbek.

Prvé vzájomné stretnutie AS Trenčín – MŠK Žilina v tejto sezóne bolo na programe v 10. kole, a to 17. septembra minulého roka. Lepšie do neho vstúpili hostia spod Dubňa. Tí v 38. minúte gólmi Mateja Jeliča a Jozefa Piačeka viedli už 2:0. Domáci sa však pred 3128 divákmi nevzdali, v 59. minúte znížili a v 90. minúte vyrovnali na konečných 2:2. Dvojgólovým hrdinom bol striedajúci nigérijský legionár Emmanuel Edmond.

V tomto súťažnom ročníku si aktéri nedeľňajšieho šlágra zmerajú sily ešte raz: 23. mája v predposlednom 32. kole pod hradom Matúša Čáka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS TrenčínMŠK Žilina