Nemec kope s elitným Villom, proti Luxembursku chce tri body

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbalista Adam Nemec chce proti Luxembursku tri body. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 24. marca (WEBNOVINY) – Futbalista Adam Nemec musel na zraz slovenskej reprezentácie v Senci pred blížiacimi sa stretnutiami proti Luxembursku a Česku absolvovať dlhú „štreku“, až zo Spojených štátov amerických. Dvadsaťdeväťročný útočník (nar. 2. septembra 1985) je totiž hráčom klubu zámorskej Major League Soccer (MLS) FC New York City, do ktorého prestúpil koncom januára z druholigového nemeckého 1. FC Union Berlín.

„Pocity sú zatiaľ veľmi príjemné. Odohrali sme tri zápasy, máme päť bodov, čo nie je na úvod zlé. Ide o úplne nový tím, stále sa skladáme, zohrávame, spoznávame. Som presvedčený, že čím ďalej, tým to bude lepšie. Atmosféra je vynikajúca, dva z troch našich doterajších duelov boli vypredané. Ľudia sa chodia na štadión zabávať, je to vidieť,“ povedal na pondelkovom zraze pri Slnečných jazerách Adam Nemec, ktorý nevidí problém v aklimatizácii: „Myslím si, že časové posuny mi nerobia, resp. doteraz nerobili žiadne problémy a verím, že nebudú ani do budúcnosti. Na zraz som sa tešil, chlapcov z reprezentácie som nevidel pár mesiacov. Som rád a hrdý, že môžem byť súčasťou tohto mužstva.“

Nemec je v tíme s elitným Davidom Villom

Spoluhráčom slovenského útočníka v New Yorku je elitný španielsky zakončovateľ, majster sveta i Európy David Villa.

„Nikdy som si nemyslel, že si s takýmto futbalistom zahrám v jednom klube. Som samozrejme za to veľmi vďačný. David je úplne pohodový, bezproblémový chlapík, bez nejakých hviezdnych manierov. Je to srandista, vychádzame spolu veľmi dobre,“ vyjadril sa A. Nemec na margo 33-ročného bývalého futbalistu Valencie, FC Barcelona či Atlética Madrid.

Banskobystrického rodáka pochopiteľne teší doterajšia stopercentná bilancia slovenskej reprezentácie v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. Zverenci trénera Jána Kozáka získali v štyroch jesenných vystúpeniach (na Ukrajine 1:0, doma so Španielskom 2:1, v Bielorusku 3:1 a v Macedónsku 2:0, pozn.) plný počet 12 bodov a figurujú na čele tabuľky.

Nemec nadhodil taktitku proti Luxembursku

Na otázku, čo je potrebné urobiť proti Luxembursku, aby mužstvo pokračovalo v nastúpenom víťaznom trende, Adam Nemec skonštatoval: „Kvalitne sa pripraviť. Nikto z nás nemôže nič podceniť. Vieme, aké nepríjemné zápasy dokážu byť proti takýmto protivníkom ako je Luxembursko. Máme štyri dni na to, aby sme niečo vymysleli, dobre sa nachystali, v piatok predviedli v Žiline dobrý výkon a odniesli si tri body. Veľakrát sa potvrdilo, že takýto súper dokáže favoritovi ukradnúť body. Nechceme, aby sa to stalo nám.“

Pod Dubňom sa očakáva výborná divácka kulisa a zaplnené hľadisko do posledného miesta. „Ja som zvedavý, či ľudia prídu. Samozrejme, keď je plný štadión, je to pre každého lepšie – či už pre nás alebo pre fanúšikov. Mne i chalanom sa hrá určite výborne, keď je vypredané,“ dodal Adam Nemec, ktorý dosiaľ nastúpil 14-krát v najcennejšom drese a strelil dva góly.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam NemecDavid Villa
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia