Lafata je najlepším českým futbalistom, prekonal Čecha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
David Lafata
Útočník David Lafata strelil v sobotňajšom derby pražských 'S' oba góly Sparty. Foto: facebook.com/ACSpartaPraha

PRAHA 29. marca (WEBNOVINY) – Útočník Sparty Praha David Lafata sa stal českým Futbalistom roka 2014 a ukončil šesťročné kraľovanie Petra Čecha v ankete Futbalovej asociácie ČR. Lafata sa stal prvým víťazom ankety hrajúcim v domácej súťaži od roku 1995. Na ďalších medailových priečkach skončili Pavel Kadeřábek zo Sparty Praha a Tomáš Rosický z Arsenalu Londýn.

Za trénera roka vyhlásili v nedeľu večer v Prahe reprezentačného kormidelníka Pavla Vrbu, talentom roka sa stal obranca Jan Baránek. O víťazovi ankety rozhodli svojimi hlasmi prvoligoví tréneri, kapitáni, reprezentanti s minimálne 25 štartmi a víťazi minulých ročníkov.

Lafata vyhral suverénne, získal 758 bodov, rovnako ako ďalší traja hráči v ankete dokopy. Sedemnásobný víťaz Petr Čech skončil tentoraz na 8. mieste. Lafata v minulej sezóne vystrieľal Sparte titul, národný pohár i superpohár. Stal sa aj osobnosťou českej najvyššej súťaže. „Nemám veľmi rád individuálne ceny, futbal je kolektívny šport. Keď sa pozriem späť a vidím, kto všetko túto anketu už vyhral, je to pre mňa veľká česť. O niečom podobnom som ani nesníval. Asi mi pomohlo, že sa nám darilo so Spartou,“ uviedol po prevzatí ocenenia Lafata. Do českej Siene slávy uviedli Rudolfa Baťu.

Informácie zverejnil web iDnes.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David LafataJán BaránekPetr ČechTomáš Rosický