Česi už v Edene kvalifikáciu hrať nebudú, prišlo málo ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Český futbalista Pavel Kaderábek skóruje do siete Islandu počas zápasu kvalifikácie na ME 2016 vo Francúzsku. Foto: SITA/AP

RAJECKÉ TEPLICE 31. marca (WEBNOVINY) – Česká futbalová reprezentácia už nenastúpi v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska na pražskom štadióne Eden.

Dôvodom je nízka divácka návšteva v sobotňajšom stretnutí spomenutej eliminácie proti Lotyšsku (1:1). Na zverencov trénera Pavla Vrbu sa prišlo pozrieť len necelých 14-tisíc priaznivcov napriek tomu, že po úspešnom vstupe do bojov o ME 2016 sa očakávali vypredané tribúny.

„Na výkonnom výbore sa riešila táto téma. Svoje názory prezentovali predseda asociácie Miroslav Pelta, zástupcovia marketingovej agentúry STES i členovia exekutívy. Cítime to ako problém a chceme to napraviť,“ poznamenal pre iDnes.cz generálny sekretár Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Rudolf Řepka po zasadnutí výkonného výboru v Rajeckých Tepliciach.

Začiatkom septembra privíta „český lev“ Kazachstan v Plzni, v októbri si s Tureckom zmeria sily v Prahe na Letnej. „Ďalší zápas bude v Plzni, kde je síce menší štadión, ale proti Islandu sa osvedčil. Pre menšie duely, ako je ten s Kazachstanom, je toto dejisko vhodné, pretože publikum v Plzni je hladné po futbale,“ vysvetlil Rudolf Řepka.

Pred začiatkom kvalifikácie ME 2016 museli Česi Európskej futbalovej únii (UEFA) nahlásiť tri štadióny, ktoré budú stretnutia hostiť. „Môžeme si vyberať len medzi Letnou, Edenom a Plzňou. Dostali sme aj otázky, prečo sa nehrá napríklad v Olomouci alebo inde. Jednoducho to nie je možné, máme na výber iba z týchto troch miest,“ doplnil podľa iDnes.cz generálny sekretár FAČR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Česká futbalová reprezentácia