Ocenili ligových kanonierov, dnes to vraj majú hráči ľahšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Róbert Semeník
Ligový kanonier Róbert Semeník (vľavo) nastrieľal v najvyššej futbalovej súťaži 140 gólov. Foto: archívne, SITA/Dušan Hein

ŽILINA 31. marca (WEBNOVINY) – Klub ligových kanonierov na Slovensku v utorok podvečer v Žiline ocenil bývalých skvelých futbalistov, ktorí strelili vo svojej kariére minimálne sto gólov.

Medzi ocenenými bola štvorica Róbert Semeník (nastrieľal úctyhodných 140 gólov), Pavol Diňa (129), Ján Strausz (115) a Peter Herda (110). Pamätné plakety a tiež šály pripomínajúce slovenských a českch ligových kanonierov im odovzdali prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment a šéf Únie ligových klubov Ivan Kozák.

„Je výnimočné stretnúť sa s klubom výnimočných, lebo je výnimočné streliť 100 gólov. Je pre mňa obrovská česť byť tu s vami pri odovzdávaní plakiet. Vďaka za to, čo ste urobili pre futbal a jeho fanúšikov,“ poďakoval sa prezident SFZ Ján Kováčik. Śéf únie ligových klubov Ivan Kozák ho doplnil: „Tradície sa musia udržiavať, minulosť si treba pripomínať, bez minulosti nebude ani budúcnosť. Je mi cťou, že vám môžem odovzdať ceny.“

Jeden z najlepších slovenských kanonierov histórie Pavol Diňa uviedol, že v jeho ére bolo náročnejšie strieľať góly ako dnes. „Teraz je to jednoduchšie, lebo futbalisti ani mužstvá na Slovensku nemajú takú kvalitu ako za mojich čias. A či má niekto potenciál streliť 100 gólov zo súčasných hráčov? Určite má, ale nedá sa to, lebo ak niekto trochu vyskočí, už ho predajú do zahraničia,“ povedal 51-ročný Diňa, ktorý prežil najlepšie futbalové roky v Dunajskej Strede.

Slávnostná udalosť pod patronátom Klubu ligových kanonierov sa uskutočnila v žilinskom hoteli Holiday Inn niekoľko hodín pred začiatkom prípravného stretnutia Slovensko – Česko (20.30 h).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan KozákJán Kováčik