Brankára prekvapila Dudova strela, chce si pozrieť video

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko - Česko
Český futbalista Theodor Gebre Selassie v súboji so Slovákmi Róbertom Makom a Ondrejom Dudom počas utorňajšieho prípravného zápasu pod Dubňom. Žilina, 31. marec 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 1. apríla (WEBNOVINY) – Nie priateľský zápas, ale prestížne meranie síl s obávaným susedom. S týmto motívom vstupovali slovenskí futbalisti do žilinského súboja s Čechmi a počas niečo vyše 93 minút ho na štadióne pod Dubňom aj naplnili.

A hoci sa v dejisku zápasu miestami akoby všetci čerti ženili a trávnik po kĺzačkách slovenského kapitána Martina Škrtela pripomínal oráčinu, výsledný efekt bolo víťazstvo 1:0 prikrášlené množstvom šancí a potleskom vďačného publika.

„Nikdy na to dopredu nemyslím, že môžem mať nejaký strelecký deň. Vždy sa však snažím, aby som niečím bol prospešný mužstvu. Kto dá potom víťazný gól, je jedno. Najmä, ak zvíťazíme,“ pripomenul strelec jediného gólu Ondrej Duda.

Obrazom: Slovensko zvíťazilo nad Českom

Na víťaznej vlne sa treba udržať, tvrdí Duda

Keď sa nikto z jeho spoluhráčov počas prvého polčasu nepresadil strelecky, vzal to 20-ročný mladík z Legie Varšava štyri minúty po prestávke na seba. Po prihrávke Greguša napriahol spoza šestnástky a strelil prvý reprezentačný gól.

„Povedal som si, že vystrelím a padlo to tam, Brankár nečakal, že mu to skočí. Na klzkom teréne lopta nabrala rýchlosť,“ videl svoj gól Duda.

Slováci natiahli šnúru víťazných zápasov pod vedením trénera Kozáka na osem. Zatiaľ čo Robert Mak by si rád zahral proti Argentíne alebo Brazílii, aby „konečne prehral“, Duda nabáda k opatrnosti: „Nebudeme všetko vyhrávať v štýle, kam prídeme, tam zvíťazíme. Prídu aj ťažké chvíle a zápasy, ale kým sme na víťaznej vlne, treba sa na nej udržať čo najdlhšie.“

„Boli sme o ten jeden gól lepší,“ povedal Duda a dovysvetlil: „V derby zápase pred fantastickým publikom sme podali fantastický výkon. Čo viac si môžeme želať?“

Brankára Vaclíka prekvapil let Dudovej strely

Brankára českej futbalovej reprezentácie Tomáša Vaclíka zaskočil let lopty po strele Dudu. „Určite to nebola nechytateľná strela, mal som si s ňou lepšie poradiť. Čakal som, že lopta sa bude na tom teréne skôr kĺzať, ale ona vysoko vyskočila a preskočila ma. To ma trocha prekvapilo, musím sa pozrieť na video, čo sa stalo,“ uviedol v rozhovore pre český Sport Vaclík.

Pred súbojom v Žiline vládli obavy, či sa vôbec uskutoční. Organizátorom sa napriek celodennému dažďu a miernemu sneženiu podarilo dať terén do stavu, že sa na ňom mohol hrať prípravný duel.

„Vzhľadom na podmienky si myslím, že stretnutie nemalo zlú úroveň. Ku koncu zápasu už bolo vidieť, že ihrisko nie je v optimálnom stave. Oba tímy sa s tím popasovali veľmi dobre. Nás to však raz zradilo,“ doplnil Vaclík.

V Žiline sa zaplnené hľadisko dobre bavilo, už vo štvrtej minúte sa valili tribúnami mexické vlny. Dobrá atmosféra svedčila prestížnemu duelu. „Ľudia si to asi užili, atmosféra bola určite adekvátna tomu, že hralo Slovensko proti Česku,“ dodal pre Sport Tomáš Vaclík.

Video: Slovensko – Česko 1:0

color=red>

https://www.youtube.com/watch?v=Q26_0-6j7ZE

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej DudaRóbert Mak
Firmy a inštitúcie Česká futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia