Škrtelova hra Čechov neprekvapila, gól bol chytateľný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko - Česko
Súboj českých a slovenských futbalistov pred brankárom Tomášom Vaclíkom počas utorňajšieho prípravného zápasu pod Dubňom. Žilina, 31. marec 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 1. apríla (WEBNOVINY) – Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel sa rovnako ako v drese FC Liverpool ani v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí s Českom nebál dôrazných defenzívnych zákrokov. Jeho náprotivka s kapitánskou páskou Mareka Suchého to nezaskočilo, veď sa so Škrtelom na ihrisku nestretol prvýkrát v tejto sezóne.

Suchého zamestnávateľ FC Bazilej bol súperom „The Reds“ v skupinovej fáze Ligy majstrov. „Martina všetci poznáme, vieme, akým hrá štýlom. Boli sme na to pripravení, takže nás to vôbec neprekvapilo,“ povedal pre iDnes.cz 27-ročný český stopér.

Marek Suchý tiež hľadal príčinu jediného gólu utorkového derby v Žiline, ktorý v 49. min zariadil Ondrej Duda: „Slováci to dobre vykombinovali zo strany, dali loptu pod seba. Duda to urobil pomerne rýchlo, spracoval loptu, vystrelil a dobre to trafil. Bohužiaľ.

“ Strela, ktorú vyslal 20-ročný ofenzívny hráč Legie Varšava spoza šestnástky, skočila na počasím poznačenom trávniku tesne pred českým brankárom Tomášom Vaclíkom. Kapitán ČR sa však na podmienky odmietol vyhovárať: „Vzhľadom na to, že celý deň pršalo, to celkom ušlo. Bolo to trochu zablatené, ale oba tímy si s tým poradili a povedal by som, že na futbal sa dalo pozerať.“

Obrazom: Slovensko zvíťazilo nad Českom

Svoj pohľad na inkasovaný gól ponúkol aj český gólman Vaclík. „Čakal som, že sa lopta po tráve skĺzne, ale skočila veľmi vysoko a preskočila ma. Nebolo to nechytateľné, mal som sa s tým vyrovnať lepšie,“ uznal podľa iDnes.cz 26-ročný spoluhráč Mareka Suchého vo švajčiarskom klube FC Bazilej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin ŠkrtelOndrej Duda
Firmy a inštitúcie Česká futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia