Espanyol sa vezie na víťaznej vlne, trúfa si aj na Barcelonu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barcelonaq
Zľava: Lionel Messi, Rafinha, a Neymar sa tešia z gólu Barcelony v sieti Villarrealu. Foto: SITA/AP

BARCELONA 25. apríla (WEBNOVINY) – Sobotňajšie barcelonské derby by nemalo narušiť pohodu v tábore slávnejšieho a kvalitnejšieho z oboch katalánskych futbalových rivalov. Ak by domáci Espanyol na Power8 Stadium vzal lídrovi tabuľky FC Barcelona čo len jeden bod, bola by to senzácia. Nielen aktuálny pohľad na tabuľku Primera División (1. FCB, resp. 10. Espanyol), ale aj novodobá história je jednoznačne na strane favorita z Camp Nou.

Barca zatiaľ naposledy prehrala s Espanyolom vo februári 2009 (1:2), odvtedy 11-krát pred mestským rivalom nesklonila hlavu a aktuálne naťahuje sériu šiestich víťazstiev. Decembrový prvý vzájomný súboj v tomto ročníku najvyššej španielskej súťaže sa skončil 5:1 pre FCB s hetrikom Lionela Messiho. Na druhej strane, Espanyol momentálne tiež nie je na tom zle, keď neprehral už šesťkrát v sérii. Zatiaľ naposledy – minulý piatok v Levante – remizoval 2:2.

„Veríme si, že strelíme góly a uhráme dobrý výsledok. Máme solídnu sériu a chceme ju predĺžiť. Podpora fanúšikov bude dôležitá od prvej minúty,“ uviedol ekvádorský útočník v službách Espanyolu Felipe Caicedo. K sile súpera 26-ročný rodák z Guayaquilu pre server Goal doplnil: „Spočíva najmä v útoku, kde má FC svetových hráčov. Vieme o ich obrovskom potenciále, uvidíme, čo si budeme môcť dovoliť. Hernú stratégiu máme určenú.“ Stredopoliar FCB Andrés Iniesta pre denník Marca povedal: „Je to pre nás veľmi dôležitý, ale aj náročný zápas. Víťazstvo si bude vyžadovať stopercentný prístup na trávniku.“

FC Barcelona vedie španielsku najvyššiu súťaž o dva body pred Realom Madrid, ktorý sa v nedeľu predstaví proti Celte Vigo na jej trávniku. Zverenci Luisa Enriqueho v tejto sezóne útočia na víťazné treble, teda triumfy v Primera División, Španielskom kráľovskom pohári Copa de Rey aj Lige majstrov, kde pred pár dňami postúpili cez Paríž St. Germain už do semifinále.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrés Iniesta
Firmy a inštitúcie Espanyol BarcelonaFC Barcelona