Žreb Ligy majstrov nespojil Barcelonu a Real Madrid

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Liga majstrov, žreb
Foto: facebook.com/uefachampionsleague

NYON 24. apríla (WEBNOVINY) – Španielsky klub FC Barcelona nastúpi v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 proti nemeckému tímu Bayern Mníchov, druhú dvojicu utvorili taliansky Juventus Turín a druhý španielsky zástupca Real Madrid.

Prvenstvo obhajuje „biely balet“

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone, v ktorom už v tejto fáze neboli družstvá nasadené. Prvé semifinálové zápasy sú na programe 5. a 6. mája, odvety 12. a 13. mája 2015. Finále najprestížnejšej klubovej súťaže na „starom kontinente“ sa 6. júna 2015 uskutoční na Olympijskom štadióne v nemeckom Berlíne. Domácim mužstvom v ňom bude úspešnejší z dvojice Juventus Turín – Real Madrid. Prvenstvo obhajuje „biely balet“.

V semifinále príde ku konfrontácii trénera Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu s jeho bývalým klubom. Španiel v katalánskom veľkoklube prežil úspešnú hráčsku kariéru, ako kouč priviedol mužstvo k štrnástim trofejám vrátane dvoch v Lige majstrov. Teraz príde na Camp Nou ako súper. Z doterajších ôsmich vzájomných zápasov v európskych pohároch prehrali Mníchovčania s Barcelončanmi iba raz.

Čo môže byť vo futbale krajšie ako hrať veľké zápasy, ktoré sleduje celý svet? Mal som tušenie, že naším súperom bude FC Barcelona, šance vidím 50 na 50. Tréneri možno sú v centre pozornosti tohto dvojzápasu, ale v konečnom dôsledku rozhodnú hráči na trávniku,“ uviedol predseda správnej rady Bayernu Matthias Sammer.

Návrat Guardiolu do Barcelony

Tréneri Pep Guardiola a Luis Enrique sa poznajú veľmi dobre, a to robí zápas ešte atraktívnejším. Súper je Bayern a prvý duel hráme doma, to je určite pre nás komplikácia,“ tvrdil viceprezident FC Barcelona Jordi Mestre pre server UEFA. Tréner FC Barcelona Luis Enrique v prvej reakcii podotkol: „Špecifický súboj pre mňa, Pepa Guardiolu, hráčov aj fanúšikov oboch táborov. Ale nemôžeme zľaviť – pôjdeme do toho s tým, že chceme vyhrať doma aj u súpera.“

Guardiola v protireakcii uviedol: „Bude to po prvý raz, čo sa vrátim do Barcelony od môjho pôsobenia v tomto klube. Raz to muselo prísť a teším sa. Bude to pre mňa emocionálne, ale nič to nemení na tom, že chceme zdolať Barcelonu. Majú však veľmi silné mužstvo, momentálne asi najlepšie na svete.

„Čaká na nás náročná konfrontácia, no nebolo by fér povedať, že proti Juventusu alebo Realu by sme to mali jednoduchšie. V odvete proti Portu sme predviedli excelentný prvý polčas, proti Barcelone budeme potrebovať štyri takéto dejstvá,“ uviedol ambasádor Bayernu Paul Breitner, ktorý hral za bavorský tím v rokoch 1970 – 1974 a 1978 až 1983. Kataláncov v piatok zastupoval na žrebe ich niekdajší futbalista Ludovic Giuly:

Turínčania sú v semifinále opäť vo forme

„Bude to pekné semifinále, pôjde o veľký súboj. Najprv sa predstavíme doma, Bayern je teraz nesmierne silný.“ Duel prinesie aj súrodenecký súboj. V drese „blaugranas“ hrá Rafinha Alcantara, v nemeckých farbách zasa odchovanec Barcelony a jeho starší brat Thiago.

Juventus sa dostal do semifinále prvýkrát od sezóny 2002/2003, aj vtedy hral proti Realu Madrid a postúpil do finále. „Sme radi, že sme sa po dvanástich rokoch vrátili do semifinále. Pamätáme si na duely s Realom, určite to bude veľmi napínavé,“ zareagoval na los bývalý hráč a v súčasnosti člen predstavenstva Juventusu Pavel Nedvěd.

Jeho náprotivok na pódiu v Nyone riaditeľ madridského klubu pre medzinárodné vzťahy Emilio Butrageňo povedal: „Turínčania sú späť v semifinále a ukazujú, že majú teraz formu. Bude to vyrovnané, majú veľmi kvalitný káder. Na ihrisku musíme odviesť to najlepšie.“ Juventus vyhral tri z posledných štyroch zápasov proti Realu vo vyraďovacej fáze európskej pohárovej súťaže číslo jeden.

Dvojice v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015

– prvé zápasy 5. a 6. mája, odvety 12. a 13. mája

FC Barcelona (Šp.) – Bayern Mníchov (Nem.)

Juventus Turín (Tal.) – Real Madrid (Šp.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Luis EnriquePavel NedvědPep Guardiola