Medzinárodný deň futbalu a priateľstva s ŠK Slovan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: ŠK Slovan

BRATISLAVA 27. apríla (WBN/PR) – V nedeľu sa mladí futbalisti z 24 krajín zapojili do Medzinárodného dňa futbalu a priateľstva. Ten sa každoročne koná 25. apríla ako súčasť medzinárodného futbalového turnaja mladých FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, ktorý organizuje spoločnosť Gazprom. Turnaja sa zúčastňujú mládežnícke tímy ako FC Chelsea, Galatasaray Istanbul, FC Lazio, Schalke 04 alebo Sparta Praha. Ročník 2015 však bude výnimočný, pretože sa ho po prvýkrát zúčastnia mladí futbalisti zo slovenského klubu ŠK Slovan.

V rámci Medzinárodného dňa futbalu a priateľstva všetky zúčastnené krajiny organizujú futbalové zápasy, aby pripomenuli mladým hráčom kľúčové hodnoty ako priateľstvo, férovosť alebo víťazstvo. Tento rok sa do iniciatívy zapojili aj mladí futbalisti ŠK Slovan do 14 rokov. ŠK Slovan sa totiž po prvýkrát v histórií predstaví na futbalovom turnaji mladých, FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, ktorý sa koná v júni v Berlíne počas finálového víkendu Ligy majstrov.

Mladí hráči ŠK Slovan v nedeľu nastúpili na zápas proti ŠK Senec. Hoci išlo o klasický ligový zápas, bol výnimočný práve podporou priateľstva a férovosti. Zápas sa symbolicky začal výmenou náramkov priateľstva na znak tolerancie. Náramok je vyrobený z dvoch jednoduchých šnúriek zelenej a modrej farby, kde zelená symbolizuje futbalové ihrisko a modrá oblohu. Medzinárodný deň futbalu a priateľstva je tradične podporovaný zástupcami futbalových organizácií, slávnymi športovcami či médiami.

Foto: ŠK Slovan

Pri športe sa deti učia komunikácii, porozumeniu a tolerancii. Ak si uvedomia, ako veľmi záleží na rešpekte a priateľstve počas futbalového zápasu, budú si skutočne ceniť svojich priateľov aj v každodennom živote. To je presne to, čo si Medzinárodný deň futbalu a priateľstva kladie za cieľ,“povedal ambasádor turnaja, Franz Beckenbauer.

Veľmi sa teším, že som dostal šancu zúčastniť sa turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP a zároveň Medzinárodného dňa futbalu a priateľstva. S chalanmi so Slovanu tvoríme viac ako tím. Sme všetci hlavne kamaráti, ktorí majú jedno spoločné – všetci milujeme futbal. Preto som rád, že si môžeme navyše vymeniť náramky priateľstva, dokonca aj s našim futbalovým súperom na znak rešpektu a porozumenia,“ dodáva Roman Čerepkai, mladý kapitán ŠK Slovan.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Franz Beckenbauer
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava