Chelsea má anglický titul na dosah, musí zdolať Leicester

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Chelsea
Hráč FC Chelsea Oscar (vľavo) strieľa štvrtý gól svojho tímu v zápase proti Swansea City. Anglicko, 17. január 2015. Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. apríla (WEBNOVINY) – Londýnska Chelsea môže v stredu o 20.45 h SELČ v dohrávke 27. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League na pôde Leicestru výrazne posilniť svoje vyhliadky na zisk titulu.

Ak zverenci Josého Mourinha zvíťazia, už štyri kolá pred koncom definitívne zmaria šancu druhého Manchestru City na vydarenú obhajobu primátu a pred tretím Arsenalom Londýn, ktorý po 29. apríli bude mať o duel menej (33. kolo dohrá 20. mája doma proti Sunderlandu), budú mať tiež 13 bodov k dobru.

„Pre mňa je podstata krásnej hry v tom, že na každý zápas nastupujete s presným plánom, ako si počínať a čo treba robiť. Proti Arsenalu sme v tomto smere boli brilantní,“ vrátil sa Mourinho podľa Press Association k nedeľňajšej bezgólovej remíze na pôde spomenutého Arsenalu. Počas duelu na Emirates Stadium fanúšikovia „kanonierov“ skandovali „nudná, nudná Chelsea“.

„The Blues“ síce ťahajú proti Leicestru sériu siedmich víťazstiev vo všetkých súťažiach a vždy mu v rámci tejto šnúry dali aspoň dva góly, ale súpera teraz prídavne motivuje boj o záchranu a má formu: naplno zabodoval v ostatných štyroch ligových vystúpeniach. Ak Leicester opäť triumfuje, poskočí zo 17. na 15. priečku a bude o štyri body nad čiarou zostupu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FC Chelsea