Video: Bayern zbabral penalty, v pohári ho vyradil Dortmund

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Philipp Lahm
Futbalista Bayernu Mníchov Philipp Lahm neprekonáva brankára Borussie Dortmund Mitchella Langeraka počas penaltového rozstrelu v semifinálovom zápase nemeckého pohára. Mníchov, 28. apríl 2015. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 28. apríla (WEBNOVINY) – Mala to byť oslava futbalu s postupovým koncom pre Bayern Mníchov. Oslava to bola, ale stačilo pár pošmyknutí pri penaltovom rozstrele a z postupu do pohárového finále sa tešil súper. Vypredaná 75-tisícová Allianz Arena v Mníchove zažila v utorok podvečer jeden z vrcholov tejto futbalovej sezóny v Nemecku, ale so šťastným koncom pre hráčov Dortmundu.

Po 90 aj 120 minútach sa semfinálový súboj Nemeckého pohára medzi veľkými rivalmi Bayernom a Borussiou skončil 1:1 a rozhodnúť sa muselo z bieleho bodu. Penaltové lotéria domácemu Bayernu absolútne nevyšla. Ani jeden zo štyroch jeho strelcov svoj pokus nepremenil, zatiaľ čo Ilkay Gündogan a Sebastian Kehl boli úspešní.

„Bol to pekelný zápas, v ktorom sme mali na konci šťastie, O tom niet pochýb,“ hodnotil zahorúca tréner Dortmundu Jürgen Klopp a pokračoval: „Oba tímy dali do toho všetko. Bayern bol lepší v prvom polčase a výsledok 0:1 bol pre nás to najlepšie, čo sme mohli dosiahnuť. Po zmene strán prišlo naše zaslúžené vyrovnanie. Prešli sme cez mimoriadne silného súpera. Sme vo finále a tešíme sa z toho.“

V predĺžení mohol rozhodnúť Schweinsteiger

Bayern viedol od 29. minúte gólom útočníka Roberta Lewandowského, ktorého oblúčik po skvelom pase Medhiho Benatiu najprv pristál na pravej žrdi bránky Dortmundu, ale dorážka poľského útočníka pomedzi nohy obrancu Sokratisa si už našla cestu do siete.

O vyrovnanie sa v 75. minúte postaral gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý akrobaticky v páde prekonal Manuela Neuera. Ten síce loptu zachytil, ale až za bránkovou čiarou.

V predĺžení mohol Bastian Schweinsteiger v 102. minúte strhnúť víťazstvo na stranu Bayernu, ale jeho pokus skončil nad brvnom bránky súpera. Dortmundčania dohrávali bez vylúčeného Slovinca Kevina Kampla, ktorý musel odísť v 108. minúte predčasne pod sprchy. Rozhodnutie však nepadlo.

Video: Po 90 aj 120 minútach bol stav 1:1

https://www.youtube.com/watch?v=hnn25Uj4Aak

Robbenov návrat trval len 16 minút

Jedenástkový rozstrel priniesol pre Mníchovčanov veľké sklamanie. Kapitán Philipp Lahm a Axabi Alonso sa pri svojich pokusoch zhodne pošmykli a netrafili bránku, nedôraznú strelu Maria Götzeho austrálsky brankár Dortmundu Mitchell Langerak zachytil a skazu obhajcu pohárového triumfu dovŕšil brankár Neuer strelou do brvna.

Bayern počíta po stretnutí straty aj na hráčoch. Navrátilec do mužstva Arjen Robben, ktorý vystriedal v 68. min Thiaga Alcanataru, musel po 16 minútach dolu z ihriska s podozrením na natrhnutý sval v lýtku. Lewandowski zasa po súboji s brankárom súpera v 117. min dohral s možným otrasom mozgu a skončil v nemocnici na pozorovaní.

„Jedenástky mali z našej strany hlúpy priebeh, ale patrí to k futbalu. Tento zápas sme mali rozhodnúť v riadnom hracom čase a prípadne v predĺžení. Toto je trpký koniec,“ vravel po zápase brankár Bayernu Neuer na klubovom webe FCB. Jeho spoluhráč zo stredu poľa Lahm skonštatoval: „Zvíťazil šťastnejší tím, lebo pri jedenástkach to tak býva. Stáva sa to, ale v semifinále pohára je to veľmi smutné.“

Video: Jedenástkový rozstrel bol pre Bayern katastrofou

https://www.youtube.com/watch?v=muiDnHxfsVM

Tréner Bayernu Pep Guardiola napriek trpkému penaltovému koncu si zachoval po stretnutí pozitívne emócie. „Som hrdý na svoj tím ako nikdy predtým. Zahrali sme veľmi dobre a problémy sme mali len 15 minút po vystriedaní Mchitarjana. Bol to náš najlepší zápas proti Dortmundu počas môjho pôsobenia v Bavorsku. Pri jedenástkach sa prejavila únava našich hráčov. Gratulujem súperovi a želám veľa šťastia vo finále.“

Súperom zverencov Jürgena Kloppa vo finále DFB Pokalu bude úspešnejší zo stredajšieho druhého semifinále, v ktorom Arminia Bielefeld privíta od 20.30 h VfL Wolfsburg.

Bayern Mníchov – Borussia Dortmund 1:1 po predĺžení (1:1, 1:0), na strely zo značky pok. kopu 0:2

– do finále postúpil Dortmund

Góly: 29. Lewandowski – 75. Aubameyang, ČK: 108. Kampl (Dortmund) po 2. ŽK

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arjen RobbenBastian SchweinsteigerJürgen KloppPep GuardiolaPhilipp LahmPierre-Emerick Aubameyang
Firmy a inštitúcie Borussia DortmundFC Bayern Mníchov