Kouč Mourinho sa z titulu veľmi tešiť nemohol, bál sa o otca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
José Mourinho
José Mourinho Foto: SITA/AP

LONDÝN 4. mája (WEBNOVINY) – Portugalský tréner FC Chelsea José Mourinho si nemohol naplno vychutnať zisk majstrovského titulu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži.

Dôvodom sú obavy o zdravotný stav jeho otca, ktorý podstúpil nešpecifikovanú operáciu hlavy. Po stredajšom víťazstve 3:1 nad Leicestrom v dohrávke 27. kola Premier League odletel 52-ročný Mourinho do svojej rodnej krajiny.

Mourinho letel za otcom

„Po zápase s Leicestrom som okamžite nasadol na súkromné lietadlo. Bol som s otcom v najťažších chvíľach. Všetko je pod kontrolou, má sa čoraz lepšie,“ uviedol bývalý kouč FC Porto, Interu Miláno či Realu Madrid.

Jeho zverenci si celkové prvenstvo v Premiership 2014/2015 predčasne zabezpečili v nedeľňajšom stretnutí 35. kola v domácom prostredí štadióna Stamford Bridge, keď zvíťazili nad futbalistami iného londýnskeho mužstva Crystal Palace 1:0.

Titul získali po piatich rokoch

„The Blues“ oslavujú triumf v domácej ligovej súťaži po piatich rokoch, portugalský kormidelník José Mourinho ich k nemu doviedol tretí raz po sezónach 2004/2005 a 2005/2006. Ten dosiaľ posledný štvrtý vybojoval s tímom Talian Carlo Ancelotti.

Mourinho dosiahol druhý úspech v aktuálnom ročníku aj vo svojej druhej anabáze na lavičke FC Chelsea: v prvý marcový deň jeho zverenci zdolali na štadióne Wembley Tottenham Hotspur a stali sa držiteľmi Ligového pohára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Carlo AncelottiJosé Mourinho
Firmy a inštitúcie FC Chelsea