Video: Policajti v Poľsku zastrelili futbalového fanúšika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poľskí fan
Foto: SITA/AP

VARŠAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Sobotňajší zápas piatej najvyššej poľskej futbalovej súťaže medzi Concordiou Knurów a Ruchom Radzionków zasiahla tragická udalosť.

Ako referuje portál sportowefakty.pl, v priebehu prvého polčasu nastali v hľadisku nepokoje, na čo prítomní policajti zasiahli streľbou gumovými projektilmi. Jedného priaznivca však nešťastne zasiahli do krku a spôsobili mu smrteľné zranenia, ktorým podľahol po prevoze do nemocnice.

Rýchlo sa šíriaca informácia o smrti fanúšika rozhnevala jeho kolegov. Približne stovka priaznivcov hádzala svetlice, fľaše a dlažobné kocky na policajtov, ktorí strážili vchod do nemocnice v Knurówe. Štrnásť policajtov utrpelo zranenia.

Prezident Poľského futbalového zväzu Zbigniew Boniek, ktorý sa v čase tragédie nachádzal vo Varšave na stretnutí finále národného pohára, neskôr vyjadril ľútosť nad udalosťami v Knurówe.

„Bohužiaľ, radosť z úspešného finále Poľského pohára vo Varšave zatienili správy z Knurówa. Nepokoje na štadiónoch a v uliciach, k tomu smrť fanúšika – to sú javy, ktoré jednoducho nemôžeme tolerovať. Zvlášť, keď na jednom mieste pretrváva radosť zo športu a na inom zase bitky, intervencia polície a nakoniec tragédia v podobe úmrtia fanúšika. Obraciam sa na všetky poľské futbalové rodiny: Usilujme sa o mier a ´normálnosť´ na našich štadiónoch. Záleží len na vás, ako sa rozhodnete,“ uviedol vo svojom mimoriadnom vyhlásení Boniek.

Video: Postrelený fanúšik na zápase

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať