Mourinho oslavoval titul, neodpustil si narážku na Guardiolu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
José Mourinho
Tréner Chelsea José Mourinho. Foto: SITA/AP

LONDÝN 4. mája (WEBNOVINY) – Futbalový tréner José Mourinho dosiahol ďalší úspech, po ktorom si neodpustil kritickú poznámku na niektorých kolegov a mieril pravdepodobne predovšetkým na kouča Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu.

Chelsea si nedeľňajším triumfom 1:0 nad Crystal Palace zabezpečila v predstihu majstrovský titul. Mourinho patrí medzi najúspešnejších trénerov histórie, jeho mužstvá vyhrali osemkrát dlhodobú ligovú súťaž. S FC Chelsea získal trikrát anglický titul (2005, 2006, 2015), ďalšie si pripísal aj v Portugalsku s Portom (2003, 2004), v Taliansku s Interom Miláno (2009, 2010) a v Španielsku s Realom Madrid (2012).

„Nie som možno taký chytrý, aby som si selektoval pôsobiská podľa mena klubu a krajiny. Mohol by som si vybrať tím v inej krajine, kde by som bol šampiónom ľahšie. Nie je to moja cesta. Pri FC Chelsea som si zvolil klub a krajinu, kde som bol predtým šťastný. Išiel som do rizika, z tohto titulu mám veľkú radosť, získal som ho desať rokov po prvom úspechu v tomto klube,“ povedal podľa goal.com Mourinho a vyslal ešte aj narážku smerom ku Guardiolovi, ktorý sa mu môže v počte úspechov vyrovnať.

„V budúcnosti si vyberiem lepšie. Pôjdem do krajiny a tímu, ktorý môže bez problémov získať titul. Možno si vyberiem klub, ktorý môže trénovať aj kustód a aj tak vyhrá ligu.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe José Mourinho
Firmy a inštitúcie FC Chelsea