Kluby sa bijú o Slováka Dudu, chce ho aj tréner 'svätcov'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ondrej Duda
Ondrej Duda doviedol Legiu k víťazstvu v Belchatówe. Foto: facebook.com/LegiaWarszawa

SOUTHAMPTON 6. mája (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový reprezentant obliekajúci si dres poľského majstra Legie Varšava Ondrej Duda sa ocitol v hľadáčiku účastníka anglickej Premier League FC Southampton. Informoval o tom britský bulvárny denník The Sun, podľa ktorého si 20-ročného rodáka zo Sniny vytypoval samotný tréner „svätcov“ Ronald Koeman.

„Svätcov“ opustí Schneiderlin

Southampton dlhodobo predvádza v najvyššej anglickej súťaži oku lahodiaci futbal, pričom filozofiou klubu je dávať príležitosť čo najväčšiemu počtu mladých hráčov. FC Southampton považujú v Anglicku za liaheň talentov, ktorá v posledných rokoch vyprodukovala viacerých kvalitných hráčov.

Mužstvo zo štadióna St Mary’s v lete pravdepodobne opustí francúzsky stredopoliar Morgan Schneiderlin, o ktorého sa zaujímajú veľké kluby Arsenal, Manchester United a Tottenham Hostpur. Duda by tak mohol byť možnou náhradou za francúzskeho reprezentanta.

Záujem o Dudu je aj v Nemecku či Taliansku

V súvislosti s interesom o Dudove služby sa v médiách objavili informácie o viacerých zahraničných kluboch z popredných súťaží, medzi nimi sú aj Bayer Leverkusen, 1. FC Kolín nad Rýnom, Hannover 96, VfL Wolfsburg, Newcastle United, FC Everton, Aston Villa, SSC Neapol či Benfica Lisabon.

Ondrej Duda je hráčom Legie od prestupu z MFK Košice vo februári minulého kalendárneho roka. Nedávno podpísal novú zmluvu s platnosťou do 30. júna 2019. Na konte má jedenásť presných zásahov za „vojakov“, v sezóne 2013/2014 bol spoločne s Kuciakom pri zisku majstrovského titulu v najvyššej poľskej súťaži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej Duda
Firmy a inštitúcie FC SouthamptonLegia Varšava