Najhodnotnejší futbalový klub sveta patrí opäť Španielom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zápas medzi AS Rím a Bayern Mníchov
Rímsky brankár Morgan De Sanctis zlyhal pri obrane bránky počas zápasu skupiny E Ligy majstrov v zápase medzi AS Rím a Bayern Mníchov. Foto: SITA/AP

NEW YORK 7. mája (WEBNOVINY) – Tretí rok po sebe je najhodnotnejším futbalovým klubom sveta Real Madrid. Magazín Forbes vyčíslil hodnotu úradujúceho víťaza Ligy majstrov na 3,26 miliardy dolárov. V porovnaní s vlaňajškom klesla hodnota Realu o päť percent.

Na druhom mieste rebríčka je FC Barcelona s 3,16 miliardami, čo je o jedno percento menej oproti predchádzajúcemu vydaniu. Nasleduje Manchester United s desaťpercentným nárastom na 3,1 miliardy. Výrazne o 27 percent stúpla aj hodnota Bayernu Mníchov, momentálne je 2,35 miliardy. Nasledujú Manchester City (1,38 miliardy), FC Chelsea (1,37 miliardy), Arsenal Londýn (1,31 miliardy), FC Liverpool (982 miliónov), Juventus Turín (837 miliónov) a AC Miláno (775 miliónov).

Forbes vo svojej tradičnej štúdii odhadol príjmy Realu Madrid na 746, Barcelony na 657, United na 703 a Bayernu na 661 miliónov eur. Madridčania majú najvyššie príjmy zo všetkých športových klubov vo svete. Najmä vďaka nim sa drží na čele rebríčka hodnoty podľa Forbes.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Real Madrid