Fenerbahce dostalo štyri červené karty, zahodilo titul

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Galatasaray
Galatasaray Istanbul sa jedno kolo pred koncom sezóny teší z víťazstva v najvyššej domácej súťaži. Foto: SITA/AP

ANKARA 25. mája (WEBNOVINY) – Futbalisti tureckého klubu Galatasaray Istanbul sa jedno kolo pred koncom sezóny stali majstrami najvyššej domácej súťaže.

K jubilejnému 20. triumfu v Süper Lig pomohlo tímu pondelkové zakopnutie mestského rivala a obhajcu celkového prvenstva Fenerbahce Istanbul. Ten bol jediným konkurentom zverencov trénera Hamzu Hamzaogla, ale na zachovanie si šance na zisk majstrovského primátu potreboval zvíťaziť na pôde ďalšieho istanbulského mužstva Basaksehiru.

Fenerbahce v bláznivom dueli len remizovalo 2:2 a futbalisti videli štyri červené karty. Po góloch Mehmeta Batdala v 53. a 62. min to pre hostí vyzeralo beznádejne, no Brazílčan Diego v 81. minúte znížil. O dve minúty neskôr odštartoval kartové hody prvý vylúčený Mehmet Topuz, napriek tomu dokázal Kamerunčan Pierre Webó dve minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnať. V nadstavenom čase druhého dejstva išli predčasne pod sprchy aj Bruno Alves, Caner Erkin a spomenutý Webó. Aby nebolo pondelkové istanbulské derby málo bláznivé, v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop a zahodil šancu na hetrik domáci Batdal.

Fenerbahce má po tejto remíze jedno kolo pred koncom ročníka 2014/2015 päťbodové manko na iný istanbulský tím Galatasaray, ktorý sa v predstihu raduje z jubilejného 20. triumfu v najvyššej tureckej súťaži.

Výsledky pondelkových stretnutí predposledného 33. kola najvyššej tureckej futbalovej súťaže:

Akhisar Belediye – Bursaspor 0:1

Istanbul Basaksehir – Fenerbahce Istanbul 2:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Galatasaray Istanbul