Podbrezová bude mať nového trénera, vábia ho do tímu z Česka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Mikovič z FC Spartak Trnava (v strede) v súboji s hráčmi Podbrezovej Milanom Harvilom (vľavo) a Vratislavom Greškom (vpravo) počas 27. kola Fortuna ligy. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

PODBREZOVÁ 26. mája (WEBNOVINY) – Novým trénerom futbalistov ŽP Šport Podbrezová sa má stať podľa utorkového vydania denníka Šport Zdenko Frťala.

Štyridsaťštyriročný kouč v súčasnosti vedie českého druholigistu FK Varnsdorf, s ktorým si vybojoval postup do najvyššej súťaže. Frťala už rokoval so zástupcami Podbrezovej a doťahovali sa aj detaily spolupráce. Zástupcovia ŽP Šport zatiaľ oficiálne podľa Športu nekomentovali rozhovory s Frťalom o jeho angažovaní od júna 2015.

Frťala ako hráč pôsobil v Trnave, Slovane Bratislava, Tepliciach. Ako asistent Michala Bílka pracoval v Tepliciach, Ružomberku a Sparte Praha. Ako hlavný tréner viedol druholigové kluby v Čáslavi a Varnsdorfe.

Podbrezovčania absolvovali jarnú časť Fortuna ligy prakticky až so štyrmi trénermi, ktorí si navzájom pomáhali. Okrem Jozefa Moresa nimi boli Marek Bažík, Mário Auxt a Branislav Benko. Podbrezovej patrí pred posledným kolom sezóny 2014/2015 v tabuľke 11. priečka s trojbodovým odstupom za Zlatými Moravcami. V 33. kole sa Podbrezová v sobotu 30. mája predstaví na ihrisku Senice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ŽP Šport Podbrezová