Fanúšikovia nechcú Blattera, volil by ho len jeden z piatich

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sepp Blatter
Sepp Blatter Foto: SITA/AP

ZÜRICH 27. mája (WEBNOVINY) – Len jeden z každých piatich oslovených fanúšikov z tridsiatich krajín sveta je za zotrvanie Seppa Blattera vo funkcii prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie.

V piatkových voľbách na kongrese FIFA vyzve doterajšieho prezidenta jordánsky princ Ali bin Al-Husejn. V celosvetovej ankete sa až 83 percent opýtaných vyslovilo za odchod Blattera z funkcie. Celkovo sa do prieskumu zapojilo 35-tisíc ľudí.

Najmenšiu popularitu má Švajčiar v Čile, kde sa za koniec jeho pôsobenia vyslovilo až 99 percent opýtaných, v Portugalsku ich bolo 97 percent. U fanúšikov bol počas prieskumu najobľúbenejší kandidát Luís Figo, za voľbu Portugalca sa vyslovilo 59,1 percenta opýtaných.

Bývalý výborný futbalista však napokon stiahol kandidatúru podobne ako Holanďan Michael van Praag (v ankete dostal 8,7 percenta hlasov) v prospech Aliho bin Al-Husejna. V ankete fanúšikov bol zo súčasných kandidátov úspešnejší jordánsky princ (5,3 percenta), za Blattera sa vyslovilo len 2,2 percenta opýtaných. Až 24,6 percenta anketových odpovedí bolo, že by nehlasovali za žiadneho zo štvorky pôvodných kandidátov. Informácie zverejnil goal.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ali Bin Al-HusejnSepp Blatter