Slovan myslí na bronz, chce vyhrať na Žitnom ostrove

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan
Hráči Slovana sa tešia z gólu počas zápasu 28. kola Fortuna ligy medzi Bratislava - Senica. Bratislava, 4. máj 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 29. mája (WEBNOVINY) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava ťahajú v najvyššej slovenskej súťaži päťzápasovú víťaznú šnúru pri skóre 14:5. „Belasí“ z celkového pohľadu v nie príliš vydarenej sezóne môžu napokon ešte obsadiť 3. priečku v konečnom účtovaní Fortuna ligy 2014/2015.

Slovan je v klasifikácii štvrtý

Momentálne štvrtý v klasifikácii Slovan má na „bronzovú“ Trnavu dvojbodové manko (54, resp. 56 bodov) a v sobotňajšej ligovej derniére nastúpi v Dunajskej Strede na pôde FC DAC 1904 s imperatívom víťazstva. Hráči Spartaka si v záverečnom 33. kole zmerajú sily pod Dubňom s vicemajstrovským tímom MŠK Žilina a keď zabodujú, bratislavský tím už „andelov“ v tabuľke nepredstihne.

„Možnosť bojovať o tretie miesto nás motivuje, ale nie navyše, pretože proti Dunajskej Strede by sme chceli vyhrať za každých okolností,“ citovala oficiálna internetová stránka ŠK Slovan slová brankára Dušana Perniša, ktorý ďalej skonštatoval: „Do každého stretnutia ideme s rovnakým cieľom. Znie to možno ako klišé, ale je to tak. Máme pred sebou posledný duel sezóny a chceme v ňom uspieť.“

Perniš má rád živú tribúnu

Tridsaťročný rodák z Nitry (nar. 28. novembra 1984) s reprezentačnými skúsenosťami bol medzi žrďami bratislavského mužstva v ostatných dvoch ligových vystúpeniach: v Žiline (2:1) i naposledy doma proti Zlatým Moravciam (1:0) prispel dobrým výkonom k trojbodovým zápisom. Na búrlivú kulisu v hľadisku štadióna na Žitnom ostrove sa Dušan Perniš teší a verí, že Slovan nadviaže na ihriskách súperov na dve ostatné víťazstvá v Myjave (6:3) a v Žiline (2:1).

„Neviem ako ostatní chalani, ale ja mám zápasy pred týmto obecenstvom rád. Na tribúnach to žije, a tak to má byť. Hráme predsa pre divákov. Ak chodia na zápasy, je to veľké plus,“ dodal brankár Slovana, ktorý na klubovej úrovni chytal na Slovensku aj v Dubnici, Žiline, Senci i Nitre, bol i v škótskom Dundee United a poľskom tíme Pogoň Štetín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan Perniš
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava