Video: Argentína v Copa América zaváhala, stratila vedenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Paraguaj
Argentínsky hráč Sergio Aguero (vľavo) sa snaží vziať loptu futbalistovi Paraguaja Miguelovi Angelóvi Samudiovi (vpravo). Foto: SITA/AP

LA SERENA 14. júna (WEBNOVINY) – Futbalisti Argentíny nevstúpili úspešne do juhoamerického šampionátu Copa América v Čile. V sobotu neudržali prvopolčasové vedenie 2:0 a remizovali v La Serene s Paraguajom 2:2. V druhom súboji B-skupiny zdolal Uruguaj tím Jamajky 1:0.

V prvom polčase Argentínčania dominovali a ich hviezdny útok sa postaral o dva góly. Najskôr v 29. min potrestal chybnú rozohrávku Miguela Samudia Sergio Agüero. Potom rovnaký paraguajský obranca fauloval v šestnástke Ángela di Maríu a Lionel Messi premenil nariadený pokutový kop, bol to jeho 46. presný zásah v 98. reprezentačnom zápase.

Paraguaj vsadil v druhom dejstve na ofenzívu a po hodine hry parádne zakončil Nelson Valdez. Argentína si následne vytvorila viaceré šance na skórovanie, ale napokon udrel v poslednej minúte jej súper. Sergia Romera zmrazil na bránkovej čiare po spätnej prihrávke od Paula Da Silvu argentínsky rodák s paraguajským pasom Lucas Barrios. Argentína sa v utorok stretne s obhajcami prvenstva na Copa América z Uruguaja.

Výsledky – Copa América vo futbale v Čile:
B-skupina:
Uruguaj – Jamajka 1:0 (0:0)

Gól: 52. C. Rodríguez

Argentína – Paraguaj 2:2 (2:0)

Góly: 29. Agüero, 36. Messi – 60. N. Valdez, 90. Barrios

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lionel MessiSergio Agüero
Firmy a inštitúcie Argentínska futbalová reprezentáciaUruguajská futbalová reprezentácia