Video: Kontroverzný zápas na Copa América, Čile stoplo Peru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hráči z Čile sa tešia z postup do finále Copa América. Foto: SITA/AP

SANTIAGO 30. júna (WEBNOVINY) – Prvým finalistom tohtoročného juhoamerického futbalového šampionátu Copa América v Čile sa stala domáca reprezentácia. Čiľania v pondelkovom semifinálovom stretnutí na Estadiu Nacional v hlavnom meste zdolali hráčov Peru 2:1 po dvoch presných zásahoch krídelníka či útočníka SSC Neapol Eduarda Vargasa zo 42. a 64. minúty. Na 1:1 v 60. minúte priebežne vyrovnal gólom do vlastnej siete Gary Medel.

Chile nezažilo triumf na šampionáte

V poslednom zápase turnaja, ktorý sa uskutoční 4. júla v rovnakom dejisku, narazí výber Čile na úspešného z utorkového druhého semifinále medzi Argentínou a Paraguajom. Kým tieto dva národné tímy (Argentína 14, Paraguaj 2) si rozdelili šestnásť celkových triumfov na kontinentálnom šampionáte, organizátorská krajina edície 2015 sa ešte nikdy netešila z tejto pocty.

Duel poznačilo skoré vylúčenie stredného obrancu „Inkov“ Carlosa Zambrana. Ten videl červenú kartu v 20. minúte po tom, ako odkopol loptu a zasiahol do chrbta nič netušiaceho oponenta Charlesa Aránguiza. „Bolo to prísne. Nechcem sa vyjadrovať k hlavnému rozhodcovi, ale toto nikto nečakal. Ak by sme pokračovali v hre jedenástich proti jedenástim, písal by sa iný príbeh,“ lamentoval peruánsky zakončovateľ Paolo Guerrero.

Tréner priznal, že Peru bolo najťažšou prekážkou

Súhlasil s ním aj jeho tréner Ricardo Gareca: „Bolo náročné bojovať taký dlhý čas o jedného muža menej. Musíme sa spamätať a čo najlepšie zvládnuť kvalifikáciu o postup na majstrovstvá sveta v roku 2018. Vylúčenie nám zmenilo plány. Ponaučením je, že musíme zakaždým dohrať v plnom počte. Na ihrisku však moji zverenci odovzdali všetko, pogratuloval som im. Mali sme sen o finále, ale nesplnil sa nám. Čile je veľkým favoritom na celkové prvenstvo.“

Domáci kouč Jorge Sampaoli priznal, že Peru bolo pre jeho mužstvo doteraz najťažšou prekážkou na podujatí. „Podali výborný výkon. Bol to náš najzložitejší protivník, takže z víťazstva sme veľmi šťastní. Vo finále to bude rovnaké. Ak chceme pomýšľať na úspech, musíme zopakovať to, čo sme už predviedli,“ citoval web ca2015.com čilského lodivoda, ktorý pochválil pondelkového hrdinu svojho družstva Eduarda Vargasa: „Má skvelý vzťah s reprezentáciou, v najcennejšom drese vždy ide na maximum. Obranca José Rojas bravúrne ustrážil Guerrera.“

Jorge Sampaoli na ca2015.com dodal: „Našou povinnosťou bolo dostať Čile do finále. Teraz sa začal nový sen.“

Výsledok pondelkového stretnutia semifinále Copa América 2015:
Čile – Peru 2:1 (1:0)

Góly: 42. a 64. Vargas – 60. Medel (vl.), ČK: 20. Zambrano (Peru)

https://www.youtube.com/watch?v=SUX7PkcNDy4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jorge Sampaoli