Slovan vyplienil Victoria Stadium, už po polčase viedol 5:0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karol Mészáros
Slovanista Karol Mészáros sa vo štvrtkovom zápase prvého predkola Európskej ligy blysol hetrikom, brankára gibraltárskeho tímu College Europa FC prekonal v 5., 26. a 31. minúte. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

GIBRALTÁR 2. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľa očakávania zvíťazili na pôde College Europa FC z Gibraltáru presvedčivo 6:0 (5:0) vo štvrtkovom prvom stretnutí 1. predkola Európskej ligy 2015/2016.

Mészáros strelil tri góly

Hetrikom sa na umelej tráve Victoria Stadium zaskvel 21-ročný rodák z Galanty Karol Mészáros, ktorý skóroval v 5., 26. a 31. minúte. O štvrtý presný zásah „belasých“ sa postaral v 33. minúte srbský legionár Slobodan Simovič, piaty gól proti outsiderovi pridal v 41. minúte Samuel Štefánik.

Po zmene strán už favorizovaní hostia kontrolovali priebeh stretnutia a v nadstavenom čase stanovila nová akvizícia Tamás Priskin poltucet v sieti anglického brankára domáceho mužstva Matta Cafera. Šance mali ešte predtým aj kapitán Marko Milinkovič, či striedajúci Lester Peltier, ale nevyužili ponúknuté príležitosti.

Slovan aj bez Jána Muchu, Seydoubu Soumaha a s Róbertom Vittekom na lavičke bez problémov doviedol duel do víťazného konca a nedovolil držiteľovi Gibraltárskeho pohára streliť ani čestný gól. Pred odvetou, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 9. júla o 19.00 h na Pasienkoch, si ŠK Slovan prakticky už zabezpečil postup do 2. predkola Európskej ligy. V ňom by si bratislavský tím zmeral sily s úspešnejším z írsko-luxemburskej dvojice University College Dublin – F91 Dudelange.

„Poltuctové“ víťazstvo je historickým zápisom „belasých“

Štvrtkové „poltuctové“ víťazstvo je podľa informácie na klubovom webe „belasých“ doteraz najvyššie na trávniku súpera, ktoré dosiahol Slovan v rámci európskych klubových súťaží.

Dosiaľ ním bol priaznivý rezultát 4:0 spred 14 rokov na pôde waleského mužstva Cwmbran Town v niekdajšom Pohári UEFA 2001/2002. V spomenutom zápase 9. augusta 2001 vtedajší zverenci trénera Antona Dragúňa zvíťazili v predkole P-UEFA štvorgólovým rozdielom bez inkasovania, o čo sa postarali v 40. minúte juhoslovanský legionár Dragan Mojič, ďalej v nadstavenom čase prvého polčasu Branislav Obžera, v 81. minúte Róbert Vittek a v 88. minúte Miloš Soboňa.

V tomto stretnutí nastúpil aj Ladislav Pecko, ktorý je v súčasnosti asistentom trénera Slovana. Následnú odvetu na Tehelnom poli 23. augusta 2001 vyhrali „belasí“ tesne 1:0 gólom Ľubomíra Meszároša v 80. minúte a cez waleský Cwmbran Town poľahky postúpili do hlavnej súťaže Pohára UEFA.

Výsledok – štvrtok:
College Europa FC (Gibr.) – ŠK Slovan Bratislava 0:6 (0:5)

Góly: 5., 26. a 31. K. Mészáros, 33. Simovič, 41. Štefánik, 90.+ Priskin, ŽK: 23. Alberto Merino Sánchez, 84. F. Chacon Vargas (obaja College Europa), rozhodoval: Ola Hobber Nilsen (Nór.)

Zostavy:

College Europa: Cafer – Jukič (45. Mouelhi), Plazanič, Alberto Merino Sánchez, F. Chacon Vargas – Ante Sokol (72. Alejandro Ortega), Javier López, Akrapovič, Piňero – M. Ledesma (51. Luque), Toncheff

Slovan Bratislava: Krnáč – Sekulič, Dobrotka, Saláta, Podaný – Simovič – Milinkovič, Štefánik (70. F. Oršula), K. Mészáros (64. F. Kubík) – Zreľák (65. L. Peltier), Priskin

Hlas:

Dušan Tittel (generálny manažér a šéf realizačného tímu ŠK Slovan Bratislava): „Dnes to dopadlo lepšie, ako sme čakali. V náročných podmienkach na umelej tráve sme zápas zvládli k našej spokojnosti. Som rád, že sme o výsledku stretnutia rozhodli už v prvom polčase. Výborný bol Karol Mészáros, ktorý dal tri nádherné góly. Myslím si, že už môžeme myslieť na súpera, ktorý na nás čaká v druhom predkole. V domácej odvete na Pasienkoch chceme zvíťaziť, streliť nejaké góly a potešiť našich fanúšikov. Priestor dostanú aj ďalší hráči kádra.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ladislav PeckoMarko MilinkovičRóbert VittekSamuel Štefánik
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava