Česi vyzdvihli troch Slovákov, sú v top futbalovej desiatke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kucka
Slovenský futbalista Juraj Kucka v službách Janova skóroval. Foto: archívne, SITA/AP

PRAHA 6. júla (WEBNOVINY) – Slováci Vladimír Labant, Juraj Kucka a Matúš Kozáčik sa ocitli v desiatke cudzincov, ktorí najviac zažiarili v doterajšej histórii najvyššej českej futbalovej súťaže. Ich rebríček priniesla internetová televízia iSport TV.

Labanta pasovali za najlepšieho ľavého obrancu

„Asi najlepší ľavý obranca v histórii českej ligy si spravil meno už v Slavii. Po vypršaní zmluvy prestúpil do Sparty, kde žiaril aj v Lige majstrov. Jeho kariéru, bohužiaľ, pribrzdilo zranenie. Slovenský bek sa však zotavil a dostal sa až do West Hamu,“ uviedli zostavovatelia najlepšej desiatky na margo v súčasnosti už 41-ročného Vladimíra Labanta, ktorého zaradili na tretiu priečku.

„Skúsený brankár prešiel troma najväčšími klubmi u nás. V Sparte oslávil majstrovský titul, ale najväčšiu slávu zažíva až v posledných rokoch v Plzni. Viktorii vychytal ďalšie dva tituly a upevnil si miesto jednotky v slovenskej reprezentácii,“ argumentovala iSport TV výber Matúša Kozáčika a jeho 6. pozíciu.

Kucka zažiaril v Čechách za dva roky

„Dôrazný záložník tvrdil muziku v stredovej rade Sparty od leta 2009. Kucku si obľúbili fanúšikovia na Letnej aj pre jeho tvrdú strelu. Zažiaril na MS v JAR, kde došiel so Slovenskom až do osemfinále. V januári 2011 odišiel do Janova,“ pripomenula iSport TV úspešnú anabázu Juraja Kucku v pražskej Sparte.

Najlepším cudzincom v histórii českej ligy je podľa spomenutej televízie Bony Wilfried. Druhú pozíciu obsadil Edin Džeko, zhodou okolností jeho spoluhráč v anglickom Manchestri City. Útočník z Pobrežia Slonoviny aj bosniansky zakončovateľ to z desaťčlenného rebríčka dotiahli vo futbalovej kariére najďalej.

Rebríček 10 najlepších cudzincov v histórii najvyššej českej futbalovej súťaže:

10. Mickaël Tavares (Fr.) – Slavia Praha, Mladá Boleslav

9. Juraj Kucka (SR) – Sparta Praha

8. Leandro Lázzaro Liuni (Arg.) – Slovan Liberec, Sparta Praha

7. Sladan Ašanin (Chor.) – Slavia

6. Matúš Kozáčik (SR) – Slavia Praha, Sparta Praha, Viktoria Plzeň

5. Aidin Mahmutovič (Bos. a Herc.) – FK Teplice, Viktoria Plzeň

4. Leonard Kweuke (Kamer.) – Sparta Praha

3. Vladimír Labant (SR) – Slavia Praha, Sparta Praha

2. Edin Džeko (Bos. a Herc.) – FK Teplice

1. Bony Wilfried (Pobr. Slon.) – Sparta Praha

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Edin DžekoJuraj KuckaMatúš Kozáčik