Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viktor Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero
Najlepším hráčom sezóny sa počas vyhlásenia futbalovej Jedenástky sezóny 2014/2015 podľa Únie ligových klubov stal hráč Viktor Pečovský (MŠK Žilina) (vľavo). Ružomberok, 12. júl 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

RUŽOMBEROK 12. júla (WEBNOVINY) – Tridsaťdvaročný futbalista MŠK Žilina Viktor Pečovský (nar. 24. mája 1983) sa stal najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy (FL) v sezóne 2014/2015, v ktorej klub spod Dubňa obsadil 2. miesto. Skúsený defenzívny stredopoliar slovenskej reprezentácie nahradil na tróne útočníka Slovana Bratislava Róberta Vitteka, ten triumfoval v predchádzajúcom ročníku 2013/2014.

Obrazom: Vyhlásenie najlepších hráčov Fortuna ligy

Za najlepších trénerov na nedeľňajšom galavečere v Ružomberku vyhlásili tandem Ivan Vrabec – Martin Ševela, ktorí doviedli AS Trenčín k double: historickému majstrovskému titulu ako aj k prvenstvu v domácom pohári Slovnaft Cupe. Na slávnosti ich dekoroval kormidelník úspešnej slovenskej reprezentácie Ján Kozák, ktorého zverenci sú blízko k účasti na budúcoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

Objavom roka je Matúš Bero

Objavom minulého ročníka Fortuna ligy bol 19-ročný mládežnícky reprezentant a stredopoliar AS Trenčín Matúš Bero. Za najlepšieho rozhodcu Fortuna ligy 2014/2015 určili hlasujúci Ivana Kružliaka, najlepším asistentom je Roman Slyško.

„Z tohto ocenenia mám pochopiteľne veľkú radosť. Chcem poďakovať svojim najbližším, že ma v mojom úsilí podporujú. Samozrejme, aj spoluhráčom a trénerom, bez ktorých by som tu ťažko stál,“ uviedol na pódiu rodák z Brezna Viktor Pečovský a doplnil: „Som rád, že aj po tridsiatke som v reprezentácii. Budem sa snažiť v nej zotrvať čo najdlhšie. Na ihrisku sa cítim dobre, som vyhratý, futbal mi spôsobuje radosť.“

Viktor Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero
Foto: SITA/Milo Fabian

V najlepšej jedenástke je prevaha Žilinčanov

V jedenástke ostatnej fortunaligovej sezóny má najväčšie – až šesťnásobné zastúpenie – vicemajster MŠK Žilina. Dvoch futbalistov „dodali“ majstrovský AS Trenčín (brankár Miloš Volešák síce začal uplynulý ročník v Trenčíne, ale od začiatku septembra, teda väčšinu sezónu odchytal za MŠK Žilina, pozn.) a FC Spartak Trnava, jedného hráča má medzi elitou FK Senica. Najlepšiu jedenástku Fortuna ligy 2014/2015 tvoria títo hráči: Miloš Volešák (AS Trenčín/MŠK Žilina) – Ernest Mabouka (MŠK Žilina), Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava) – Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín) – Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Jan Kalabiška (FK Senica) – Matej Jelič (MŠK Žilina).

Viktor Pečovský sa stal kráľom Fortuna ligy, objavom je Bero
Foto: SITA/Milo Fabian

Jeden z poltucta hráčov Žiliny v najlepšej jedenástke Fortuna ligy 2014/2015 Milan Škriniar skonštatoval: „Bola to pre mňa najlepšia sezóna v doterajšej kariére. Druhé miesto v lige je pekné, ale radšej by som získal majstrovský titul. Snáď sa nám to podarí v nastávajúcej sezóne.“ Jeho klubový spoluhráč, brankár Miloš Volešák poznamenal: „Teší ma, že som momentálne v Žiline, neľutujem odchod z Trenčína, aj keď má titul. Ešte väčšiu radosť však budem mať, keď ma tréner Ján Kozák povolá do reprezentačného tímu.“

V spomenutej jedenástke uplynulého ročníka Fortuna ligy figuruje sedem slovenských futbalistov (Volešák, Škriniar, Čonka, Pečovský, Lobotka, Mihalík, Vlasko) a štyria legionári: Mabouka z Kamerunu, Ramón Rodríguez da Silva z Brazílie, Kalabiška z Česka a Jelič z Chorvátska. Poslední dvaja menovaní sa stali kráľmi kanonierov vo FL 2014/2015 s 19 presnými zásahmi. Iba jediný hráč obhájil postavenie v elitnej jedenástke zo sezóny 2013/2014 – Viktor Pečovský.

Laureáti v spomenutých anketách vzišli z hlasovania futbalových odborníkov

Dvanásť trénerov fortunaligových klubov, svoj hlas pridali aj prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák, výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) – tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák, kormidelník SR „21“ Pavel Hapal, technický riaditeľ SFZ Ján Greguš, člen VV SFZ a zástupca trénerov Milan Lešický ako aj predstavitelia vybraných médií.

Nedeľňajšie vyhlásenie v Kultúrnom dome Andreja Hlinku v Ružomberku pripravila Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej futbalovej súťaže v spolupráci s marketingovým partnerom UFA Sports, partnermi Fortuna ligy a tohto podujatia. Organizátori ním dali slávnostnú bodku za uplynulým ročníkom najvyššej domácej súťaže 2014/2015 a zároveň aj „otvorili“ novú fortunaligovú sezónu 2015/2016. Moderátorom programu bol Slávo Jurko.

Prehľad laureátov a ocenených futbalistov za uplynulú sezónu najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2014/2015:

Najlepší tréner: tandem Ivan Vrabec – Martin Ševela (obaja AS Trenčín)

Najlepší hráč: Viktor Pečovský (MŠK Žilina)

Objav sezóny: Matúš Bero (AS Trenčín)

Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Roman Slyško

Jedenástka Fortuna ligy 2014/2015 (za menom hráča v zátvorke klub):

Miloš Volešák (AS Trenčín /do konca augusta 2014/ – MŠK Žilina /od začiatku septembra 2014 doteraz/) – Ernest Mabouka (MŠK Žilina), Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava) – Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín) – Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Jan Kalabiška (FK Senica) – Matej Jelič (MŠK Žilina)

Jedenástka Fortuna ligy 2014/2015 podľa postov:

Brankár: Miloš Volešák (AS Trenčín – MŠK Žilina)

Pravý obranca: Ernest Mabouka (MŠK Žilina)

Strední obrancovia (stopéri): Ramón Rodríguez da Silva (AS Trenčín), Milan Škriniar (MŠK Žilina)

Ľavý obranca: Matúš Čonka (FC Spartak Trnava)

Pravý stredový hráč: Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina)

Stredoví hráči: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AS Trenčín)

Ľavý stredový hráč: Jan Kalabiška (FK Senica)

Ofenzívny stredový hráč: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava)

Útočník: Matej Jelič (MŠK Žilina)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan KozákIvan VrabecJán GregušJán KozákJán VlaskoMartin ŠevelaMatúš BeroMilan LešickýMilan ŠkriniarPavel HapalRoman SlyškoStanislav LobotkaViktor Pečovský